Ανοικτή επιστολή Πουργουρίδη προς Κορφιώτη: “Τα γραφόμενα σας συνιστούν ένα διθύραμβο ύμνο προς το Ανώτατο Δικαστήριο….” – Δείτε την απάντηση του κ. Κορφιώτη

Ανοικτή επιστολή απέστειλε ο δικηγόρος Ευάγγελος Πουργουρίδη προς τον συνάδελφο του Θανάση Κορφιώτη, υποψήφιο Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σχετικά με το άρθρό του “Τα καμένα ναρκωτικά και τα γαστερόποδα σε κέλυφος” και την τοποθέτηση του επί της Ποινικής Έφεσης 266/18 Δημοκρατία v. Σταυρινού .

Διάβασα λοιπόν το άρθρο σας στην ιστοσελίδα «Κράτος Δικαίου» με τίτλο «Τα καμένα ναρκωτικά και τα γαστερόποδα σε κέλυφος»  και θεωρώ πως η διαφορά μας, δεν είναι προσωπική, όπως αδόκιμα προσπαθήσατε να την μετατρέψετε, υποβιβάζοντας το επίπεδο, αλλά έγκειται στην εκατέρωθεν νομική τεκμηρίωση, των αντίστοιχων θέσεων μας. Τούτων λεχθέντων, είμαι συναφώς της άποψης, πως εάν τα όσα έγραψα στο δικό μου, προηγούμενο άρθρο, στην ίδια ιστοσελίδα, με τίτλο «Κυπριακή Δικαιοσύνη και μη χειρότερα», είναι όντως νομικά ατεκμηρίωτα, (όπως ισχυρίζεστε), τότε κάποιος, δικαιούται να αποδώσει στην νομική μου επάρκεια, τα όσα εσείς μου αποδώσατε στο δικό σας άρθρο και τα οποία καλωσορίζω, γηράσκοντας αεί διδασκόμενος. Αν όμως από την άλλη, τα νομικώς ατεκμηρίωτα περιέχονται στο δικό σας άρθρο, τότε κάποιος, ίσως να δικαιούται να εικάσει, πως τα γραφόμενα σας συνιστούν ένα διθύραμβο ύμνο προς το Ανώτατο Δικαστήριο, σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια σας, να προσεταιριστείτε το σώμα αυτό, με την ευσεβή προσδοκία, πως θα εξασφαλίσετε την εύνοια του....“, αναφέρει μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Πουργουρίδης, απευθύνοντας νέα πρόσκληση προς τον κ. Κορφιώτη για “εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο”.

Διαβάστε την επιστολή στη Δεξαμενή Νομικής Σκέψης “Κράτος Δικαίου”

Ο κ. Θανάσης Κορφιώτης απάντησε στο δημοσίευμα του κ. Πουργουρίδη, με ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, τονίζοντας “ότι το αποτύπωμα του καθενός από εμάς στο χώρο της δικαιοσύνης διαγράφεται από το χαρακτήρα του, τις γνώσεις του, την εντιμότητα του….

Δείτε την ανάρτηση:

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,