Ανακοίνωση του ΠΔΣ για τον διορισμό δικαστών στο νεοσυσταθέν Εφετείο

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΔΣ συγχαίρουν τους 16 υποψήφιους που έχουν διορισθεί από το Μεταβατικό Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο σε θέση δικαστή στο νεοσυσταθέν Εφετείο.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο και τη σημαντική αποστολή που αναλαμβάνουν σε κομβικό χρόνο για τον τομέα της δικαιοσύνης, αφού διανύουμε περίοδο υλοποίησης σειράς μεταρρυθμίσεων και τομών που θα αναμορφώσουν το δικαστικό μας σύστημα.

Ο διορισμός δύο δικηγόρων, της κ. Ιφιγένειας Στυλιανίδου και του κ. Μιχάλη Γ. Πική μελών του ΠΔΣ και του κ. Δημήτρη Λυσάνδρου, ανώτερου δικηγόρου της Δημοκρατίας, είναι αξιοσημείωτο γεγονός, σταθμός στην ιστορία, τη διαχρονική δράση του ΠΔΣ, αφού στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης μετέχουν για πρώτη φορά στο ανώτατο δικαστικό σώμα μέλη από τις τάξεις των δικηγόρων.

Ο εν λόγω διορισμός αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς, της έλλογης και σε πνεύμα συνεργασίας διεκδίκησης και της συντονισμένης προσπάθειας του Προέδρου και των Μελών του ΔΣ σε σχέση με τον στόχο του διορισμού δικηγόρων μελών μας, σε ανώτερες και ανώτατες δικαστικές θέσεις.

Η εξέλιξη αυτή συνεκτιμάται, συνεπώς, ως ουσιαστικό βήμα στις περεταίρω μεταρρυθμίσεις για τις οποίες εργάζεται ο ΠΔΣ και οι οποίες θα προκρίνουν τη συμμετοχή των λειτουργών της δικαιοσύνης στο κράτος δικαίου, υπό την προϋπόθεση της τελεσφόρας ανταπόκρισής μας στη διαρκή πρόκληση της ενίσχυσης της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας του δικαστηριακού συστήματος.

Με αυτή την ευκαιρία, ο Πρόεδρος δρ Χρίστος Κληρίδης υπογραμμίζει εκ νέου την πάγια θέση του ΠΔΣ ότι οι δικηγόροι, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, μπορούν -και οφείλουν- να συμβάλλουν ουσιαστικά και να είναι πρωταγωνιστές στη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης με κατάθεση και προώθηση μελετημένων, τεκμηριωμένων εισηγήσεων, αξιοποιώντας την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση τους.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,