Δείτε τις ενέργειες του ΠΔΣ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από το κλείσιμο των Δικαστηρίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, τη Δευτέρα 27 Απριλίου προγραμματίστηκε συνάντηση με το Ανώτατο Δικαστήριο, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γ.Ε. της Επιτρόπου Νομοθεσίας και του Υφυπουργού Καινοτομίας για μελέτη των προβλημάτων που υπάρχουν στο δικηγορικό επάγγελμα και για το άνοιγμα των δικαστηρίων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση :

Αγαπητοί, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται απο το Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο σε σχέση με τα προβλήματα που προκάλεσε στους δικηγόρους το κλείσιμο των Δικαστηρίων και τις ενέργειες που γίνονται για την λειτουργία των Δικαστηρίων την τελευταία μόνο εβδομάδα.

Α. Είχαμε δυο δίωρες τηλεδιασκέψεις με συμμετοχή Ανώτατου Δικαστηρίου, της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, του Υπουργού Δικαιοσύνης του Υφυπουργού Καινοτομίας, της Επιτρόπου Νομοθεσίας και εκπροσώπου του Γ.Ε. Τις τηλεδιασκέψεις παρακολούθησε με παρεμβάσεις ο Πρόεδρος της Βουλής.

Β. Τηλεδιάσκεψη με ΣΕΛΚ και πρόεδρο Κυβερνώντος κόμματος για προβλήματα Εφόρου εταιρειών και Δικαστηρίων.

Γ. Επιστολές σε όλα τα κόμματα για τα προβλήματα των δικηγόρων.Δ. Ετοιμασία δυο προτάσεων νόμου για αναστολή των προθεσμιών που προβλέπονται στους νόμους και για την παράταση της άδειας των δικηγόρων.

Ε. Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Παγκύπριου θα γίνει συνάντηση την προσεχή Δευτέρα με το Ανώτατο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γ.Ε. της Επιτρόπου νομοθεσίας και του υφυπουργού καινοτομίας για μελέτη των προβλημάτων που υπάρχουν για το άνοιγμα των δικαστηρίων. Θέλουμε να παρατηρήσουμε την θετική συμβολή όλων που συμμετέχουν στις διασκέψεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Tέλος, σημειώνουμε την ετοιμότητα του υφυπουργού καινοτομίας για ετοιμασία πλατφόρμας για ηλεκτρονικές καταχωρήσεις εντός οκτώ περίπου εβδομάδων. Θεωρούμε περιττό να υπενθυμίσουμε ότι προτεραιότητα είναι η υγεία όλων μας και τον πρώτο λόγο έχουν οι προτάσεις και οι θέσεις της επιστημονικής ομάδας.

Δώρος Μ.Ιωαννίδης.

Πρόεδρος

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,