Η βουλευτής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ορίστηκε ως εισηγήτρια εκ μέρους της ΚΣΣΕ για την ενίσχυση του ρόλου των νέων στην πρόληψη και επίλυση διενέξεων

Η βουλευτής κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου συμμετείχε, την Τρίτη, σε συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Στο πλαίσιο της συνεδρίας, η κα Ερωτοκρίτου ορίστηκε Εισηγήτρια για Γνωμάτευση εκ μέρους της Επιτροπής, για το θέμα της ενίσχυσης του ρόλου των νέων στην πρόληψη και επίλυση διενέξεων.

Εκφράζοντας ευχαριστίες προς τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους, η κα Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι ως Κύπρια που βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής γνωρίζει πολύ καλά το θέμα. Επεσήμανε δε ότι η εγγύτητα της Κύπρου με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία βρίσκεται σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση, καθιστά την εμπειρία της ιδιαίτερα χρήσιμη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας πραγματοποιήθηκε ακρόαση, με συμμετοχή της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κας Στέλλας Κυριακίδου. Θέμα της ακρόασης ήταν τα διδάγματα που αντλούνται από την πανδημία COVID-19 για την καλύτερη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων στη δημόσια υγεία. Η κα Κυριακίδου παρουσίασε τους κύριους άξονες δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της πανδημίας, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, για την καλύτερη αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Στην ακρόαση συμμετείχαν, επίσης, η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Dunja Mijatović και ο Ειδικός Απεσταλμένος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας κ. David Nabarro.

Ανακοίνωση Τύπου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Print Friendly, PDF & Email