ΠΑΣΥΔΥ: H προσπάθεια δικαίωσης των δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχιστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η ΠΑΣΥΔΥ σε ανακοίνωση της σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αποκοπές στους μισθούς και στις συντάξεις στο δημόσιο, αναφέρει πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η ΠΑΣΥΔΥ επιθυμεί να αναφερθεί στις πρόσφατες αποφάσεις  της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές στους μισθούς και στις συντάξεις στο δημόσιο και να εκφράσει την έκπληξη της για τα όσα ανακόλουθα και αντιφατικά εμπεριέχονται σ΄αυτές σε σύγκριση με ανάλογες αποφάσεις του Δικαστηρίου για  τις υποθέσεις των Δικαστών και των πολυσυνταξιούχων.

Η ΠΑΣΥΔΥ επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση  που παρατηρήθηκε στην εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων, που αγγίζει τα οκτώ περίπου χρόνια, τις προκλητικές παρεμβάσεις προς το Δικαστήριο, καθώς και το χρόνο που επιλέγηκε για την ανακοίνωση της απόφασης, γεγονότα που ξενίζουν και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά.

Η ΠΑΣΥΔΥ  ανακοινώνει  ότι η προσπάθεια για δικαίωση θα συνεχιστεί τόσο στα Κυπριακά Δικαστήρια όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και προς τούτο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τους νομικούς της συμβούλους.

Καταλήγοντας η ΠΑΣΥΔΥ διακηρύττει κατηγορικά ότι θα αντιταχθεί με όλες τις δυνάμεις στην όποια προσπάθεια νέας στοχοποίησης και θυματοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων και θα περιφρουρήσει αποφασιστικά και με όλα τα διαθέσιμα μέσα τα συμφέροντα και δικαιώματα των μελών της. 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,