Υπ. Εργασίας: Τη Μ. Τρίτη αρχίζει η πληρωμή των ειδικών επιδομάτων για τους δικαιούχους

Σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι 11.000 αιτήσεις που έγιναν για ειδικά επιδόματα διαθέτουν λανθασμένα στοιχεία. Αρχικά, αυτές οι περιπτώσεις ξεπερνούσαν τις 20.000, αλλά μειώθηκαν ύστερα από προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Συγκρεκριμένα, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι «από τους 160.000 συνολικά λογαριασμούς δικαιούχων των ειδικών επιδομάτων, υπήρξαν περίπου 11.000 περιπτώσεις αιτητών με λανθασμένα στοιχεία, στους οποίους στείλαμε μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου αλλά επιπρόσθετα προσπαθήσαμε και μέσω των εργοδοτών τους, στους οποίους αποστείλαμε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για να επικοινωνήσουν με τους εργαζομένους τους ώστε να αποστείλουν με email τους σωστούς αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών τους. Αν κάποιος άνοιγε λογαριασμό στην Τράπεζα με τον αριθμό του διαβατηρίου του ή με άλλο στοιχείο και στο Υπουργείο Εργασίας δήλωνε τον αριθμό της ταυτότητας του, η τράπεζα δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει κατά πόσον ο αιτητής ειδικού επιδόματος ήταν ο ίδιος.» Επίσης, ανέφερε ότι το Υπουργείο άρχισε να εξετάζει πόσοι από αυτούς έχουν διορθώσει τα στοιχεία τους για να αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων τους, ενώ σημείωσε πως όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη θα πληρωθούν μετά το Πάσχα.

Επιπλέον, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι αύριο αρχίζει η επεξεργασία των πληρωμών για τις συμπληρωμένες ορθά αιτήσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να καταβάλλονται την Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα. Επίσης, αναφέρθηκε στην έκτακτη κατάσταση που βρισκόμαστε και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε όπου μέσα σε 15 ημέρες έπρεπε να στηθούν ηλεκτρονικά συστήματα, όπως είπε, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτό τον όγκο των χιλιάδων αιτήσεων.

Όσον αφορά τα μηνιαία επιδόματα και το πασχαλινό επίδομα, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι αυτά βρίσκονται σε άλλη πλατφόρμα του Υπουργείου και ήδη έχουν καταβληθεί από τις 8 Απριλίου οι συντάξεις και μέχρι τις 14 Απριλίου θα ολοκληρωθεί η πληρωμή και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), της πολύτεκνης μάνας, των χαμηλοσυνταξιούχων και το πασχαλινό επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email