Νομική Υπηρεσία: Στοχευμένες παρατηρήσεις έγιναν στο ΕΔΑΔ για υπόθεση K.V. Mediterranean Tours Ltd εναντίον Τουρκίας

Οι παρατηρήσεις τις οποίες υπέβαλε η Δημοκρατία στο ΕΔΑΔ στα πλαίσια της υπόθεσης K.V. Mediterranean Tours Ltd εναντίον Τουρκίας, έγιναν κατόπιν εισηγήσεων ξένων εμπειρογνωμόνων και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομική Υπηρεσία.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

“Σε σχέση με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» το οποίο αναφέρεται στην προσφυγή της εταιρείας K.V. Mediterranean Tours Ltd εναντίον Τουρκίας που εκκρεμεί ενώπιον του ΕΔΑΔ, η Νομική Υπηρεσία διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  • Μετά από προηγούμενες παραπλανητικές δηλώσεις του για την στάση που τηρεί η Δημοκρατία έναντι της συγκεκριμένης προσφυγής, και συγκεκριμένα ως προς την συμμετοχή της στην εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και την εμπρόθεσμη υποβολή γραπτών παρατηρήσεων στο ΕΔΑΔ, ο δικηγόρος των αιτητών στην υπόθεση κ. Αχ. Δημητριάδης, έρχεται τώρα να χαρακτηρίσει, αδικαιολόγητα, τις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν εκ μέρους της Δημοκρατίας ως απογοητευτικές και υποτονικές.
  • Εν προκειμένω, η Δημοκρατία αποφάσισε όπως παρέμβει στην συγκεκριμένη ατομική προσφυγή, με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Δημοκρατίας, και παρέχοντας αρωγή, παρά το ότι δεν υπήρξε καμμιά εκ των προτέρων συνεννόηση ή ενημέρωση ως προς την καταχώρηση μιας τέτοιας δικαστικής διεκδίκησης, μέσω της οποίας διακυβεύονται περιουσιακά δικαιώματα μεγάλων ομάδων εκτοπισθέντων.
  • Οι παρατηρήσεις τις οποίες υπέβαλε η Δημοκρατία στο ΕΔΑΔ, στο πλαίσιο της υπόθεσης, έγιναν στοχευμένα κατόπιν εισηγήσεων και καθοδήγησης από δύο κορυφαίους και διεθνούς εμβέλειας ξένους εμπειρογνώμονες, και μετά από συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι απαράδεκτο ο κ. Δημητριάδης ή οποιοσδήποτε άλλος, να μηδενίζει ή να μειώνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την αξία τους, προσφέροντας υπηρεσία προς την άλλη πλευρά, και παραπλανώντας, επιπρόσθετα, την κοινή γνώμη.”

Aνακοίνωση Νομικής Υπηρεσίας

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,