Κ. Κληρίδης: Παραδίδω μια άρτια Νομική Υπηρεσία σε ικανά και στιβαρά χέρια άξιων συναδέλφων – Ολοκληρώθηκε η τελετή (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η τελετή παράδοσης καθηκόντων του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στο νέο Γενικό Εισαγγελέα και μέχρι πρότινος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Σαββίδη και τον μέχρι πρότινος Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Μιλώντας κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων στο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Κληρίδης είπε πως η επταετία που έχει παρέλθει και συνέπεσε με τη δική του θητεία στη Νομική Υπηρεσία σημαδεύτηκε από πολλές και δύσκολες καταστάσεις πραγμάτων που κατέστησαν αναγκαία τη διαχείριση πρωτόγνωρων σοβαρών νομικών θεμάτων. Είπε πως παρά τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση της Νομικής Υπηρεσίας και παρά τα άλλα προβλήματα τα οποία είχαν επισωρευθεί, καθώς και την τρομερή αύξηση του όγκου εργασίας, έχει την πεποίθηση ότι η Νομική Υπηρεσία έχει πετύχει να ανταποκριθεί τα τελευταία κρίσιμα και δύσκολα χρόνια στην αποστολή της και αυτό οφείλεται στην ευσυνειδησία και στην εργατικότητα όλων των μελών της.

«Παραδίδουμε σήμερα μετά από πολύχρονες και χρονοβόρες διαδικασίες μια Νομική Υπηρεσία άρτια στελεχωμένη με όλες τις κενές θέσεις πληρωμένες και έναν αριθμό νέων θέσεων που η πολιτεία έχει παράσχει προς τη Νομική Υπηρεσία. Είναι γενικότερα μια πολύ πιο ομαλοποιημένη κατάσταση στην Υπηρεσία, την οποία παραδίδουμε σήμερα στα καθ’ όλα ικανά και στιβαρά χέρια των άξιων συναδέλφων που αναλαμβάνουν το δύσκολο αυτό έργο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως με τις δυσκολίες οι οποίες πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον υπό συνθήκες πολύ καλύτερες από αυτές που είχαμε παραλάβει», είπε συγκεκριμένα.

Δείτε την ολόκληρη την ομιλία του κ. Κληρίδη:

Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, είπε πως αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με βαθιά επίγνωση του καθήκοντος και της υποχρέωσης που φέρει η ψηλή θέση την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του εμπιστεύθηκε και προς τον οποίον είναι βαθιά ευγνώμων για τη μεγάλη τιμή. Ανέφερε πως θα υπηρετήσει τον ύψιστο ανεξάρτητο αυτό θεσμό του κράτους με απόλυτο σεβασμό στις υπέρτατες αρχές και αξίες που πρεσβεύει, διασφαλίζοντας το Σύνταγμα, την εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών, την ισοπολιτεία και την ισονομία, με γνώμονα ότι ουδείς βρίσκεται υπεράνω του νόμου.

Διαβάστε την ομιλία του νέου Γενικού Εισαγγελέα

Διαβάστε επίσης: Σ. Αγγελίδης: Θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεων μου με κύριο μέλημα την απονομή της δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,