Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης: Oι διαδικασίες οδηγιών και προφορικών διευκρινίσεων θα μπορούσαν να προχωρήσουν αμέσως μέσω Zoom

O δικηγόρος και Καθηγητής Νομικής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας της Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με αφορμή ρεπορτάζ για την αντεξέταση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αγγλίας μέσω Zoom, σε σημερινή ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι οι διαδικασίες οδηγιών και προφορικών διευκρινίσεων των υποθέσεων, θα μπορούσαν να προχωρήσουν αμέσως μέσω Zoom, με ένα ελάχιστο συγκριτικά κόστος κρατικής δαπάνης για προμήθεια υπολογιστών. “Επιλύεται και το αιώνιο πρόβλημα των πρακτικών και το αν ανταποκρίνονται σε όσα λέχθηκαν ή όχι, θα έχει τη δυνατότητα και το κοινό να συμμετάσχει αν θέλει ώστε η δίκη να είναι δημόσια”, αναφέρει στην ανάρτηση του.

“Υπάρχει όμως έντονη neophobia, φόβος για το νέο. Θα μας κλέψουν τα δεδομένα, δεν έχουμε ασφάλεια, δεν ξέρουμε το σύστημα. Θαρρείς και τα δικαστήρια μας φημίζονται ως χώροι για την ασφάλεια που παρέχουν στον χρήστη και το πρόβλημα είναι η ανασφάλεια της τεχνολογίας”, έγραψε συγκεκριμένα.

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση:

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,