336 νομοσχέδια κ.α “εγκλωβισμένα” στη Νομική Υπηρεσία

Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας Πολίτης, 336 νομοσχέδια, κανονισμοί, γνωματεύσεις και συμβόλαια, έχουν εγκλωβιστεί στη Νομική Υπηρεσία για σκοπούς νομικοτεχνικού ελέγχου, γεγονός το οποίο καθιστά την Κυβέρνηση σε απραξία.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο νέος Γενικός Εισαγγελέας έχει ενημερωθεί ήδη μέσω επιστολής του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα, με την οποία ο κ. Τσιόλας, ζητά την άμεση ενημέρωση αναφορικά με τον προγραμματισμό διεκπεραίωσης των απαιτούμενων εργασιών από τη Νομική Υπηρεσία καθώς και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται έκαστο θέμα που περιλαμβάνεται στον συνημμένο κατάλογο που του κοινοποιεί. Επιπλέον, αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Ιανουάριο, τόνισε ότι το πρόβλημα των καθυστερήσεων έγκειται στην υποστελέχωση της Νομικής Υπηρεσίας και του τεράστιου όγκου εργασίας που έχει να διεκπεραιώσει καθημερινά.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας κα. Λουΐζα Ζαννέτου, με ανάρτηση της σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης, προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού τμήματος για τη μελέτη των νομοσχεδίων από άτομα που κατέχουν την απαραίτητη εξειδίκευση. Σε πρόσφατη συνέντευξη της, η κα Ζαννέτου, τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα σύνταξης πολύπλοκων νομοσχεδίων από τα Υπουργεία της Κυβέρνησης, λόγω έλλειψης νομικών γνώσεων.

Διαβάστε πληροφορίες για τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στο ρεπορτάζ του “Π”

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,