Εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια – Νεκρός ο Κύπριος Γιώργος Λιβέρας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες και σε βαθμό κακουργήματος για τον τραγικό χαμό οκτώ ανθρώπων από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου.

Όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του CNN Ελλάδος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έδωσε εντολή να διερευνηθούν παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό από την Πυροσβεστική και να εξεταστεί κατά πόσο έχει διαπραχθεί το κακούργημα της πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή καθώς και όποια άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα προκύψουν. Η δεύτερη εντολή, αφορά αίτημα προς την πταισματοδίκη Χαλκίδας για αναζήτηση τυχόν ευθυνών από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών. Αναμένεται επίσης να οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα- μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες.

Σημειώνεται επίσης, ότι ένα από τα θύματα της τραγωδίας είναι ο Κύπριος Γιώργος Λιβέρας, πρώην Γενικός Διευθυντής του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος βρισκόταν στην Εύβοια για διακοπές και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενώ βρισκόταν στο όχημα του.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, εξέφρασαν με ανάρτησή τους o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο νυν Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,