Ανακοίνωση του ΠΔΣ ενόψει της πλήρους εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης (i – justice)

Σε συνάντηση που είχε η Ειδική Επιτροπή του ΠΔΣ που επιλαμβάνεται των θεμάτων που αφορούν το i-justice με το Ανώτατο Δικαστήριο εκφράστηκε η βούληση αμφότερων των μερών να ολοκληρωθεί η πλήρης μετάβαση από τη συμβατική καταχώριση δικογράφων στο σύστημα της ηλεκτρονικής καταχώρισης (i – justice).

Στο πλαίσιο αυτό αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο για την πλήρη υιοθέτηση του συστήματος, και ως εκ τούτου προκαταρκτικά συμφωνήθηκε ότι από 01/02/2022 όλες οι νέες υποθέσεις θα καταχωρούνται και θα συνεχίζουν μόνο ηλεκτρονικά, ως επίσης όσες υποθέσεις από την 01/01/2022 καταχωρηθούν ηλεκτρονικά κατ’ επιλογή του ενάγοντα/αιτητή, επίσης θα συνεχίζονται μόνο ηλεκτρονικά.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση των αποφάσεων εντός των ημερών.

Καλούμε τα μέλη μας όπως εκμεταλλευτούν την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την πλήρη υιοθέτηση του συστήματος ώστε να εξοικειωθούν με τη χρήση του. Προς το σκοπό αυτό έχει αναρτηθεί εδώ και μήνες στη σελίδα του ΠΔΣ το βίντεο της εκπαίδευσης στο οποίο παρατίθενται αναλυτικά όλες οι χρηστικές πληροφορίες σε σχέση με τη διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρισης δικογράφων.

Για το βίντεο της εκπαίδευσης πατήστε ΕΔΩ 

Η πλήρης υιοθέτηση του συστήματος είναι προς όφελος του δικηγορικού επαγγέλματος, αποτελεί σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού και αναβαθμίζει πολυεπίπεδα την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Ενόψει των χρονικών προθεσμιών που καταγράφονται πιο πάνω παρακαλούνται οι συνάδελφοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους ούτως ώστε τα χαρτόσημα που έχουν στην κατοχή τους να εξαντληθούν στο μέτρο του δυνατού μέχρι τότε.

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,