Ετήσιο Συμπόσιο Μονάδας Δικονομικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. “Η Κυπριακή Πολιτική Δικαιοσύνη: Εισηγήσεις και Δράσεις”, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00 🗓

Η Μονάδα Δικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει συμπόσιο με θέμα «Η Κυπριακή Πολιτική Δικαιοσύνη: Εισηγήσεις και Δράσεις». Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2021, μεταξύ των ωρών 10:00 και 13:00 στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα πραγματοποιηθεί εις μνήμην του Αλέκου Μαρκίδη. 

Στο Συμπόσιο  θα γίνει παρουσίαση της εμπειρικής έρευνας για την «Αξιολόγηση του συστήματος δικαιοσύνης στην Κύπρο». Στην έρευνα, 228 δικηγόροι απάντησαν σε 274 ερωτήσεις σε μορφή δομημένου ερωτηματολογίου. Τοποθετήθηκαν για θέματα όπως η εικόνα των δικηγόρων στην κοινωνία, για την κατάρτιση των ίδιων και των δικαστών, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί μελέτη, η οποία αναλύει case study μοντέλου, το οποίο εφαρμόστηκε σε δικαστική δικαιοδοσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, που παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, τις λύσεις που προωθήθηκαν και πώς αυτές θα μπορούσαν να προσαρμοστούν ανάλογα και στην περίπτωση του κυπριακού μοντέλου δικαιοσύνης.

Στο Συμπόσιο θα παρευρεθούν αξιωματούχοι από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, οι οποίοι θα καταθέσουν τις απόψεις και εισηγήσεις τους πάνω στο θέμα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν πρωτοποριακές μελέτες από τους Διευθυντές της Μονάδας Δικονομικού Δικαίου, Δρα Άννα Εμ. Πλεύρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτικής Δικονομίας & ΑDR της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Δικηγόρο, και Δρα Νικόλα Κυριακίδη, Μέλος του Διδακτικού Προσωπικού της ίδιας Σχολής και Δικηγόρο, καθώς κι από άλλους ακαδημαϊκούς και δικηγόρους από την Κύπρο και το εξωτερικό. Τα συμπεράσματα των μελετών μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου για ταχεία και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Μεταξύ των ομιλητών του Συμποσίου, περιλαμβάνονται ο πρωτεργάτης της επικείμενης μεταρρύθμισης στην κυπριακή πολιτική δικονομία, Lord Dyson, ο Καθηγητής δικονομικού δικαίου στο Harvard Law School, David Rosenberg, ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Adrian Zuckerman, η Senior Lecturer στο Cardiff University, Wendy Kennett και ο Associate Professor στο University of Leicester, Masood Ahmed. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν καθηγητές όλων των νομικών σχολών των κυπριακών πανεπιστημίων καθώςκαι δικηγόροι. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Συμπόσιο στηρίζουν δέκα δικηγορικές εταιρίες της Κύπρου.

Το Συμπόσιο «Η Κυπριακή Πολιτική Δικαιοσύνη: Εισηγήσεις και Δράσεις» αποτελεί πιστοποιημένη εκδήλωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τις πιο κάτω οδηγίες:

  • Δικηγόροι για μονάδες συνεχούς επαγγελματικής εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, πατήστε ΕΔΩ
  • Μη Δικηγόροι πατήστε ΕΔΩ

Παράλληλα, το συνέδριο θα είναι διαθέσιμο στη σελίδα της Μονάδας Δικονομικού Δικαίου στο Facebook, στη σελίδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook και στο κανάλι της Νομικής του Πανεπιστημίου στο YouTube.

Δείτε το πρόγραμμα στην ελληνική γλώσσα εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα στην αγγλική γλώσσα εδώ.

Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ετικέτες: , , , ,