Ικανοποίηση Υπουργού Δικαιοσύνης για την εφαρμογή ειδικής νομοθεσίας για αντιμετώπιση της διαφθοράς στον αθλητικό τομέα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 7 Ιανουαρίου η εκδήλωση της ΚΟΠ για την απονομή των Βραβείων Ήθους ΟΠΑΠ.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, αναφέρθηκε στην ειδική νομοθεσία που έχει εφαρμοστεί με βάση τη σχετική Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και καθορίζει τη χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων ως αδίκημα διαφθοράς. Δείτε τι ανέφερε :

“Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός αθλητικού προϊόντος που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους αγνούς φιλάθλους και θα επιτελεί τον πολυδιάστατο κοινωνικό του ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό ψηφίστηκε ειδική νομοθεσία για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων η οποία είναι ευθυγραμμισμένη με τη σχετική Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην οποία για πρώτη φορά καθορίζεται ως αδίκημα διαφθοράς η χειραγώγηση αθλητικών γεγονότων.

Παράλληλα, θεσπίστηκε ο Νόμος για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα και εισήχθη μεταξύ άλλων μέτρων η κάρτα φιλάθλου. Ένας θεσμός που παρά τις όποιες αμφισβητήσεις του συνέβαλε στο να εξαλειφθούν τα βίαια επεισόδια από τα γήπεδα. Από χθες έχουμε ήδη ξεπεράσει το φράγμα των 100.000 κατόχων κάρτας φιλάθλου. Το στοίχημα είναι τώρα να φέρουμε αυτές τις 100.000 πίσω στα γήπεδα σε τακτική βάση.”

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,