Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  για το 2018, από την Επίτροπο Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Κατά την παραλαβή της αίτησης, συνεχάρη την Επίτροπο για το έργο της και δήλωσε ότι επιτέλους υπάρχουν θεσμοί που επιτελούν το καθήκον τους και υλοποιούν στην πράξη νομοθετήματα με αυστηρότητα. «Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση στην εξιχνίαση, αλλά και την απονομή δικαιοσύνης. Λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά νομοθετημάτων που έχουμε εισαγάγει πιστεύω ότι θα συμβάλουν σημαντικά στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, στην βελτίωση των συνθηκών προσωπικών δεδομένων αλλά και προστασίας της προσωπικότητας του κάθε πολίτη», είπε συγκεκριμένα.

Αναφέρθηκε επίσης και στο νόμο παρακολούθησης τηλεφώνων υπόπτων για διάπραξη κακουργημάτων ατόμων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο νόμος θα περάσει από τη Βουλή στις 17 Ιανουαρίου. «Την ίδια ώρα δεν παραγνωρίζουμε να συμβάλουμε και να υποβοηθήσουμε επιτέλους να βελτιωθούν οι χρόνοι απόδοσης της δικαιοσύνης », κατέληξε.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, είπε ότι η ετήσια έκθεση για το 2018 αντικατοπτρίζει τις δραστηριότητες του γραφείου, μετά την πλήρη εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).

Σύμφωνα με την κ. Λοϊζίδου Νικολαΐδου οι υποχρεώσεις είναι πολλές, ενώ υπάρχουν ενισχυμένα δικαιώματα. Αυτό πρόσθεσε, φαίνεται ξεκάθαρα από τον διπλασιασμό των παραπόνων, των ερωτημάτων που δέχτηκε το γραφείο της και τα οποία έχει διερευνήσει. Είπε επίσης, ότι το γραφείο της συνεχίζει την προσπάθεια για την πλήρη εφαρμογή και συμμόρφωση, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,