Γ. Εισαγγελέας: Δεν είναι ευχάριστο κατά τις κρίσιμες ώρες να αναλωνόμαστε σε δικαστικούς αγώνες ως προς τη νομιμότητα μέτρων ζωής ή θανάτου

Προ ολίγων ημερών σας δημοσιοποιήσαμε την είδηση ότι καταχωρήθηκε αγωγή και αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος από φοιτητή που επιθυμεί να επιστρέψει στην Κύπρο. Ποια είναι όμως η θέση του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με τις προσφυγές;

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, δύο ξεχωριστές περιπτώσεις φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό, έκαναν προσφυγή με αίτημα την έκδοση δικαστικού διατάγματος που να τους επιτρέπει να επαναπατριστούν στην Κύπρο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι τόσο στο πλαίσιο αγωγής που καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο από φοιτητή, όσο και στο πλαίσιο προσφυγής επίσης από φοιτητή στο Διοικητικό Δικαστήριο, ζητείται η έκδοση κατεπειγόντων προσωρινών διαταγμάτων που να επιτρέπει ουσιαστικά την επάνοδο των αιτητών στην Κύπρο, προσβάλλοντας τη νομιμότητα και/ή συνταγματικότητα των ληφθέντων από την κυβέρνηση μέτρων. «Ο κάθε πολίτης δικαιούται ασφαλώς να ασκήσει όλα τα νόμιμα ατομικά του δικαιώματα ενώπιον των Δικαστηρίων, η δε Δημοκρατία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα και νομιμότητα της λήψης των οδυνηρών μέτρων που έλαβε, χάριν του κοινού καλού», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κληρίδης.

Βέβαια ο κ. Κληρίδης θεωρεί ότι «δεν είναι για κανέναν ευχάριστο κατά τις κρίσιμες αυτές ώρες που διάγει η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος, να αναλωνόμαστε σε δικαστικούς αγώνες ως προς τη νομιμότητα μέτρων ζωής ή θανάτου, εντούτοις και τόνισε ότι εφόσον ασκούνται δικαιώματα, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ατονήσει».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,