Σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει στις 7 Φεβρουαρίου ευρείας σύσκεψης για την κατάσταση στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, καθώς και για την εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας για την κάρτα φιλάθλου, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει και πλήρη ενημέρωση από τις διωκτικές Αρχές, αλλά και τις αρμόδιες Αρχές του ποδοσφαίρου για τις διαδικασίες και ενέργειες αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης και εξάλειψης της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Έκκληση Υπ. Δικαιοσύνης για κατάθεση στοιχείων για στημένα παιχνίδια

Σε ερώτηση για το θέμα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε συγκεκριμένα :

«Οποιοσδήποτε έχει την οποιαδήποτε πληροφορία τον καλούμε να ενημερώσει τον διευθυντή του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου της Αστυνομίας και να βεβαιώσουμε ότι η Πολιτεία θα είναι παρούσα και θα στηρίξει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες για την πάταξη της διαφθοράς. Το θέμα των τροποποιήσεων στο νόμο, όπως έχει ψηφιστεί, για τις παρακολουθήσεις, είναι ένα μόνο μέρος. Όπως έχει πει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του, οι τροποποιήσεις αυτές δεν δίνουν τη δυνατότητα να υπάρξουν παρακολουθήσεις χωρίς να προκληθούν νομικά προβλήματα και θέματα στη διαδικασία. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει μελετήσει το θέμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάρει τις αποφάσεις του για τις περαιτέρω ενέργειες και ανάλογα θα ενημερωθείτε».

Δείτε επίσης: Σε λειτουργία το info@diafthora.com – Χρηματική αμοιβή σε όσους στείλουν στοιχεία για τα στημένα παιχνίδια

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email