Α. Δημητριάδης: «Βλέπω αλλαγή στην στάση της Δημοκρατίας στο ΕΔΑΔ, δεν υποστηρίζει τους Κύπριους αιτητές» – Δείτε την απάντηση του προς τη Νομική Υπηρεσία

«Ανεπαρκείς παρατηρήσεις της Κύπρου στο ΕΔΑΔ δεν βοηθούν την υπόθεση της Αμμοχώστου» , σύμφωνα με το δικηγόρο Αχιλλέα Δημητριάδη.

Η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωσή σχετικά με τις παρατηρήσεις που έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία στην υπόθεση του ΕΔΑΔ «K.V. Mediterranean Tours Limited V Turkey», με την οποία επισημαίνει ότι οι παρατηρήσεις έγιναν στοχευμένα και κατόπιν εισηγήσεων και καθοδήγησης από δύο κορυφαίους και διεθνούς εμβέλειας ξένους εμπειρογνώμονες, με το συντονισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Τονίζεται, επίσης, ότι η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να παρέμβει στη συγκεκριμένη υπόθεση με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, επιμένει ότι οι δυόμισι σελίδες της Κ.Δ. είναι ατεκμηρίωτες και εξαιρετικά περιορισμένες και διερωτάται γιατί αυτή η υποτονική παρέμβαση για την υπόθεση στο ΕΔΑΔ, όταν διακυβεύονται οι ιδιοκτησίες των Βαρωσιωτών λόγω της παρέμβασης του ΕΒΚΑΦ. «Βλέπω αλλαγή στην στάση της Δημοκρατίας στο ΕΔΑΔ. Δεν υποστηρίζει πλέον τους Κύπριους Αιτητές εναντίον της Τουρκίας, όπως έκανε παλιά με επιτυχία» συνεχίζει. «Οι ανεπαρκείς παρατηρήσεις της Δημοκρατίας στην υπόθεση αυτή χάνουν μια ευκαιρία για κοινό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας και σίγουρα δεν βοηθούν, όσο θα έπρεπε, την υπόθεση της Αμμοχώστου» λέει ο δικηγόρος και προσθέτει ότι είναι καιρός κάποιος να εξηγήσει το γιατί, πριν να ανοίξει το Βαρώσι. «Όσο για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς για το άτομο μου τους αποδίδω σε έλλειψη επιχειρημάτων» καταλήγει ο Αχιλλέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης, σχετικά με το ότι δεν υπήρξε καμιά εκ των προτέρων συνεννόηση ή ενημέρωση ως προς την καταχώρηση μιας τέτοιας δικαστικής διεκδίκησης, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Νομική Υπηρεσία, ανέφερε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι το σύστημα στο Στρασβούργο προνοεί ατομικές προσφυγές και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε συνεννόηση με οποιαδήποτε κυβέρνηση και τονίζει, «Είναι καθήκον της Κ.Δ., το οποίο με επιτυχία έχει εκπληρώσει από το 1989 με αρχή την υπόθεση Λοϊζίδου να στηρίζει τις ατομικές προσφυγές. Ας μας εξηγήσει η Δημοκρατία τη μεταβολή στην υπόθεση της Κώμας του Γιαλού, η οποία ευτυχώς κερδήθηκε, καθώς και την άρνηση να βοηθήσει στην υπόθεση της Τύμπου, στην οποία δεν ενεπλάκη με κανέναν τρόπο».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Εφημερίδα Η Καθημερινή

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,