Ανεστάλη η ποινική δίωξη εναντίον του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας

Την αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου και την απαλλαγή του από τις εις βάρος του κατηγορίες, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε προς τον ίδιο, από το συνήγορο υπεράσπισης του κ. Κυριάκου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε αποδεκτό το αίτημα του κ. Κυριάκου, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως ότι τα αδικήματα που αντιμετώπιζε ο κ. Κυριάκου, τα οποία αφορούσαν πλημμελήματα, το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε από τη διάπραξή τους το 2016, τη μακρά ακροαματική διαδικασία που υπολείπεται με την παρουσίαση μεγάλου αριθμού μαρτύρων, καθώς επίσης τις σοβαρές συνέπειες και τη ζημιά που υπέστη λόγω της απόλυσής του από τη θέση του Υπαρχηγού.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κυριάκου είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την εξέλιξη αυτή, η οποία, επιβεβαιώνει, όπως υποστήριξε, τη δήλωση στην οποία είχε προβεί μετά την παύση του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περί «σκευωρίας» που είχε στηθεί εναντίον του. Ο κ. Κυριάκου είπε, επίσης, ότι επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, λέγοντας ότι «για μένα το θέμα δεν έχει τελειώσει. Το θέμα για μένα τώρα αρχίζει».

Διαβάστε επίσης: Γενικός Εισαγγελέας: «Η αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας δεν ισοδυναμεί με αθώωση»

Ο κ. Κυριάκου αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες, δύο εκ των οποίων αφορούσαν στα αδικήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της διάδοσης/διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών σε σχέση με το περιεχόμενο του φακέλου της Interpol Λευκωσίας και η τρίτη κατηγορία αφορούσε στο αδίκημα  της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου σε σχέση με τη  μελέτη με τίτλο «Η πρόληψη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στην Αστυνομία Κύπρου (2015)».

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,