Τζώρτζια Κωνσταντίνου – Παναγιώτου: «Η Δικαιοσύνη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για κάθε κράτος-δικαίου»

Εκλογές Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Τζώρτζιας Κωνσταντίνου – Παναγιώτου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Είμαι κάτοχος πτυχίου Νομικών Σπουδών από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2003) και κάτοχος μεταπτυχιακού LL.M στο Ευρωπαϊκό (Εμπορικό) Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Leicester (2005), με υποτροφίες.

Έχω ολοκληρώσει δύο σειρές πιστοποιημένων μαθημάτων στις Διεθνείς Σχέσεις και στα Εγκλήματα Πολέμου, Γενοκτονίες και Δικαιοσύνη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (DCE- 2001).

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Είμαι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 2004.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Είμαι η Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Συνέταιρος στην δικηγορική εταιρία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ & ΣΙΑ – GCP LAW.

Χειρίζομαι υποθέσεις που αφορούν κυρίως στο Δίκαιο των Συμβάσεων και το Εταιρικό Δίκαιο, στις Συγχωνεύσεις και Εξαγορές, στο Ιδιωτικό Διεθνές και Εμπορικό Δίκαιο.

Κατά την περίοδο 2011-2015, διετέλεσα Υπεύθυνη Διδάσκουσα του Δικαίου Καταπιστευμάτων και του Εμπορικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είμαι επίσης αδειούχος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας από το 2015.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

O Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα πρέπει, και οφείλει να είναι πάντοτε πρωταγωνιστής, με τη συμμετοχή όλων των άξιων και πρόθυμων συναδέλφων. Ιδιαίτερα χρήσιμη αλλά και αναγκαία θεωρώ πως είναι η συμμετοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συναδέλφων που ασχολούνται με διαφορετικούς κλάδους δικαίου. Η πολυθεματική εκπροσώπηση δικηγόρων ενισχύει ουσιαστικά τον ρόλο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου καθιστώντας τον ικανότερο να αντιμετωπίσει γρήγορα, αποτελεσματικά και στην ολότητά τους όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη, τη σύγχρονη δικηγορία, τον τομέα των υπηρεσιών, αλλά και τα καθημερινά πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως δικηγόροι. 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Προτεραιότητα μου θα είναι η θετική συμβολή στη ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη, στο επίκεντρο της οποίας πιστεύω θα πρέπει να βρίσκεται ο ίδιος ο Δικηγόρος.

Η Δικαιοσύνη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για κάθε κράτος-δικαίου. Συνεπώς όταν το σύστημα της Δικαιοσύνης σε ένα κράτος-δικαίου πάσχει σε συγκεκριμένους τομείς, η μεταρρύθμιση ως διορθωτική πράξη εκ μέρους της Πολιτείας, αποτελεί υποχρέωση και αδήριτη ανάγκη.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος οφείλει να προχωρήσει προς τη στοχευμένη κατεύθυνση με ένα βήμα τη φορά, με διεκδικητικότητα και με μεθοδικότητα, μακριά από ανούσιους και επιβλαβείς διαξιφισμούς, διατηρώντας υψηλό το κύρος του λειτουργήματος μας. Σίγουρα στην πορεία πιθανόν να υπάρξει η ανάγκη διορθωτικών μέτρων. Αυτή είναι άλλωστε και η διαδικασία της εποικοδομητικής προόδου, σε αντίθεση με την ακινησία από τη μια ή την άτακτη βιασύνη από την άλλη.

Κυρίως όμως, οι δικηγόροι αντιμετωπίζουμε πληθώρα προβλημάτων που αφορούν και την επαγγελματική καθημερινότητα αλλά και το μέλλον και την εξέλιξη μας, ειδικά οι νεαροί συνάδελφοι. Σε όλα αυτά θα πρέπει να εγκύψει ο  Παγκύπριος  Δικηγορικός Συλλόγος ολοκληρώνοντας έτσι διεξοδικά και εις βάθος την ποθούμενη και αναγκαία μεταρρύθμιση.   

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,