Στέλιος Χριστοδούλου: «Είμαστε κοντά στο ναδίρ»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Στέλιου Χριστοδούλου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Είμαι απόφοιτος του τμήματος νομικής του Αγγλικού πανεπιστημίου “THE UNIVERSITY OF SHEFFIELD”, απ’ όπου και απέκτησα το πτυχίο LLB. Επίσης, είμαι απόφοιτος του Αγγλικού πανεπιστημίου “NORTHUMBRIA UNIVERSITY”, απ’ όπου έχω τελειώσει με επιτυχία το BAR VOCATIONAL COURSE και απέκτησα τον επαγγελματικό τίτλο Barrister at Law ως αξιότιμο μέλος του Inner Temple.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Ασκώ το δικηγορικό επάγγελμα ως εγγεγραμμένος δικηγόρος από το 2009 μέχρι σήμερα και όλα αυτά τα χρόνια τα αφιέρωσα στη μαχόμενη δικηγορία.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Είμαι συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία Γ. ΛΕΟΝΤΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε., με έδρα τη Λευκωσία και είμαι ανώτερο στέλεχος του Δικαστηριακού Τμήματος. Επιλαμβάνομαι και διαχειρίζομαι ευρύτατου φάσματος δικαστηριακών υποθέσεων με έμφαση σε υποθέσεις Αστικού, Εμπορικού, Τραπεζιτικού, Οικογενειακού και Διοικητικού Δικαίου, τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στη μαχόμενη δικηγορία, βρίσκομαι σε καθημερινή και άμεση επαφή με τα θέματα που αφορούν το επάγγελμα και την λειτουργία του καθώς και την απόδοση της δικαιοσύνης, έχω προσωπική τριβή με συναδέλφους, με το Δικαστικό Σώμα και με το προσωπικό του Δικαστηρίου και έχω κατ’ ιδίαν γνώση των προβλημάτων που ταλανίζουν την λειτουργία της δικαιοσύνης των δικαστηρίων αλλά και τις σχέσεις του δικηγορικού και δικαστικού σώματος. Αποτελεί διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων, στα θέματα δικαιοσύνης ότι, το επάγγελμα του δικηγόρου και η λειτουργία του, ιδιαίτερα στην επαρχία Λευκωσίας, αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα που αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Κατά την άποψη μου, αν και πάντοτε υπάρχουν περιθώρια για καλυτέρευση, δεν θεωρώ ότι ο χώρος της δικαιοσύνης πάσχει σε θέματα ακριβοδικίας ή κακοδικίας. Το ουσιαστικό θέμα που αντιμετωπίζουμε ως δικηγόροι και δη στην Λευκωσία είναι η λειτουργία και εξάσκηση του επαγγέλματος στο χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε θέματα κτηριακών εγκαταστάσεων, έλλειψης μηχανογράφησης, πρόσληψης ικανού αριθμού δικαστικού προσωπικού και πρακτικής προσέγγισης στις απλές διαδικασίες των δικαστηρίων, όπου υπάρχει μεγάλο περιθώριο καλυτέρευσης και απλοποίησης των διαδικασιών.

Κατά την ταπεινή μου άποψη είμαστε κοντά στο ναδίρ.

Έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που ταλανίζουν το επάγγελμα και το χώρο της δικαιοσύνης, θέτω την υποψηφιότητα μου με στόχο να συμβάλλω ουσιαστικά και αμέριστα στην προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων, πάντοτε σε συνεργασία με τον υποψήφιο πρόεδρο και συνάδελφο Χαράλαμπο Αρτέμη καθώς και τους υπόλοιπους υποψηφίους του συνδυασμού του οποίου κατέρχομαι, έτσι ώστε το δικηγορικό επάγγελμα να ανακτήσει το κύρος και την εμπιστοσύνη που του αξίζει.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος στην επαρχία της Λευκωσίας, τόσο θεσμικά όσο και πρακτικά, όπως έχω προαναφέρει, επιδεινώνονται αντί να καλυτερεύουν.

Οι προτεραιότητες μου σε περίπτωση εκλογής ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας είναι μαζί με τους συνυποψήφιους μου να διασώσουμε και να επαναφέρουμε το κύρος και την εμπιστοσύνη του επαγγέλματος και αυτό μέσα από σκληρή δουλειά και προγραμματισμό και πάντοτε σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και το Δικαστικό Σώμα.

Οι θέσεις και οι προτεραιότητες μου σε περίπτωση εκλογής μου συγκλίνουν σε απόλυτο βαθμό με τις προγραμματικές δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον υποψήφιο πρόεδρο και συνάδελφο Χαράλαμπο Αρτέμη οι οποίες εκτίθενται.

Δεν θα επικεντρωθούμε μόνο στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Τοπικού Συλλόγου, αλλά όπως εμπεριέχονται αναλυτικά στις Προγραμματικές Δηλώσεις του Συνδυασμού του Χαράλαμπου Αρτέμη, θα παλέψουμε έτσι ώστε ο Τοπικός Σύλλογος μας να υπέχει άποψης και ενεργού ρόλου και να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των δικηγόρων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που ήδη έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στο πρόσωπο μου και όσους άοκνα εργάζονται σε αυτή  τη σύντομη σε διάρκεια προεκλογική περίοδο και καλώ τους συναδέλφους της Επαρχίας Λευκωσίας και Κερύνειας να με τιμήσουν και να με εμπιστευθούν με την ψήφο τους, την οποία με την σειρά μου θα τιμήσω με τις άοκνες και αμέριστες προσπάθειες μου για την επίλυση των προβλημάτων και την καλυτέρευση της λειτουργίας του επαγγέλματος.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,