Νικολέττα Επαμεινώνδα: «Πρώτιστο μέλημά μου είναι να είμαι δίπλα στους συναδέλφους»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Νικολέττας Επαμεινώνδα:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

2011: BA (Law), Girton College (University of Cambridge)

2012: LLM, St John’s College (Durham University)

2018-σήμερα: PhD, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

2013

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Είμαι συνέταιρος στο Λέλλος Π. Δημητριάδης Δικηγορικό Γραφείο Δ.Ε.Π.Ε. Συμβουλεύω τους πελάτες μας για όλο το φάσμα των θεμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και βοηθώ τους πελάτες στην επιβολή των δικαιωμάτων τους μέσω αγωγών όπου είναι απαραίτητο. Ασχολούμαι επίσης με την παροχή συμβουλών σε φαρμακευτικές εταιρείες σε ρυθμιστικά θέματα και θέματα συμμόρφωσης. Όπου είναι απαραίτητο, εκπροσωπώ πελάτες ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας και του Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (για διαδικασίες ένστασης και ακύρωσης εμπορικών σημάτων, κλπ).

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Κατ’αρχάς είμαι άτομο που μου αρέσει να προτείνω λύσεις σε προβλήματα, και όπως γνωρίζουμε, η δικηγορική κοινότητα της Λευκωσίας έχει αρκετά θέματα προς επίλυση (όπως φαίνεται πιο κάτω στις προτεραιότητές μου). Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ η ομάδα που έχει στήσει ο Χρίστος – έχουμε όλοι παρόμοιες απόψεις και προτεραιότητες, και σκέφτηκα ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην αναβάθμιση του επαγγέλματός μας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Η πρώτη προτεραιότητα είναι εξεύρεση λύσης για την καθυστέρηση στην δακτυλογράφηση των αποφάσεων/διαταγμάτων. Είναι πολύ λυπηρό που είμαστε η μόνη επαρχία που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Η δεύτερη, εξίσου σημαντική προτεραιότητα, είναι η λύση – ή, τουλάχιστον, η βελτίωση – του κτιριακού.

Συνάμα με τις δύο προτεραιότητες που αναφέρονται πιο πάνω, πρώτιστο μέλημά μου είναι να είμαι δίπλα στους συναδέλφους, να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους, και να βοηθήσω όπου μπορώ.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,