Νικόλας Κουρσάρης: «Σημαντικότερο θέμα είναι η ανύψωση του κύρους του Συλλόγου»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Νικόλα Κουρσάρη:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Law LLB – De Montford University Leicester.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Άρχισα την άσκηση μου το 2007 στο γραφείο Χρυσαφίνης και Πολυβίου Δ.Ε.Π.Ε και έχω εγγραφεί στο μητρώο το 2008. Στο πιο πάνω γραφείο παρέμεινα μέχρι το 2017.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Από το 2017 μέχρι και σήμερα είμαι ανώτερος συνεργάτης στο γραφείο Αλέξανδρος Γ. Ιωαννίδης. Ασχολούμαι με ένα μεγάλο φάσμα υποθέσεων κυρίως εμπορικού, εταιρικού και τραπεζικού δικαίου.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά του Συλλόγου από το 2012 όπου είχα την τιμή να εκλεγώ για πρώτη φορά στην επιτροπή του Συλλόγου και μέχρι σήμερα που κατέχω την θέση του Αντιπροέδρου, θεωρώ ότι μου έχουν δώσει όλες τις εμπειρίες που χρειάζονται για τις δύσκολες και απαιτητικές εργασίες που χρειάζονται για το καλό των συναδέλφων. Σίγουρα η καθημερινή μου επαφή με τον χώρο των Δικαστηρίων μου επιτρέπει να είμαι γνώστης όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και για τα οποία σαν επιτροπή θα φροντίσουμε να εξαλειφθούν.

Η υποψηφιότητα του συναδέλφου Μιχάλη Βορκά για την προεδρία του Συλλόγου και η πρόσκληση του για να συμμετάσχω στον συνδυασμό του είναι ένας ακόμα σημαντικός  παράγοντας στην πρόθεση μου για υποβολή υποψηφιότητας.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Σημαντικότερο θέμα κατ’ εμέ είναι η ανύψωση του κύρους του Συλλόγου και κατ’ επέκταση του Δικηγορικού κόσμου.

Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο των Δικαστηρίων, τα οποία τις πλείστες φορές αποφασίζονται από κάποιους χωρίς την θέση των Δικηγόρων, είναι αυτά που θα πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας επιτροπής.

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , ,