Μαρίζα Χρυσοστόμου: «Μπορούν να επέλθουν ριζικές αλλαγές»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Μαρίζας Χρυσοστόμου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Νομικής και γνωρίζω πολύ καλά την Αγγλική,  Ελληνική και λίγο την Αρμένικη γλώσσα λόγω του ότι ο πατέρας μου ήταν αρμενικής καταγωγής.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Ασκώ το δικηγορικό επάγγελμα από το 1998 και εργάστηκα σε διάφορα δικηγορικά γραφεία.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας , είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Τα τελευταία χρόνια  έχω το δικό μου γραφείο και ασχολούμαι με υποθέσεις κυρίως Aστικού, Εταιρικού  Δικαίου ως επίσης και με ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις. Βεβαίως όταν είσαι αυτοεργοδοτούμενος  εμπλέκεσαι και χειρίζεσαι διαφορετικής φύσης υποθέσεις, έτσι ώστε να ικανοποιείς το πελατολόγιο σου.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Η απόφαση μου για υποψηφιότητα στο Δικηγορικό  Σύλλογο Λευκωσίας επήλθε μετά από ώριμη σκέψη και με πίστη ότι μπορώ να συμβάλλω ενεργά στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την αναβάθμιση του δικηγορικού επαγγέλματος.  Πιστεύω ότι είμαι σε θέση να έχω απόψεις για τα καθημερινά προβλήματα των δικηγόρων και είμαι έτοιμη να αφιερώσω τον απαιτούμενο χρόνο έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα στα διάφορα μας προβλήματα.

Έρεισμα στη λήψη της απόφασης μου για την διεκδίκηση μίας θέση στο τοπικό σύλλογο Λευκωσίας ήταν η υποψηφιότητα του φίλτατου συναδέλφου Μιχάλη Βορκά με τον οποίο έτυχε να συνεργαστούμε στενά στο παρελθόν, και διαμορφώνοντας την άποψη ότι λόγω της μακράς εμπειρίας στο δικηγορικό επάγγελμα και κυρίως τον μαχητικό του χαρακτήρα, μπορούν  να επέλθουν ριζικές αλλαγές στα καθημερνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι και να συνδράμουμε ενεργά στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και στη αναβάθμιση του δικηγορικού επαγγέλματος, ενός επαγγέλματος που στις μέρες μας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή. 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Θεωρώ ότι με στενή  συνεργασία και συλλογικότητα  με τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, μέρος των οποίων θα εκλεγούν  στους τοπικούς συλλόγους  και σε συνεργασία με τους εργαζομένους στα δικαστήρια, θα καταφέρουμε να επιλύσουμε σε μεγάλο βαθμό τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι  και κυρίως στα θέματα ενημέρωσης των δικηγόρων για τις εμφανίσεις και ακροάσεις έτσι ώστε να αποφεύγεται η αχρείαστη σπατάλη χρόνου, και ταλαιπωρία όλων των εμπλεκομένων.

Πρωταρχικός  βεβαίως στόχος  είναι η ενεργή  συμμετοχή στο ζήτημα της μεταρρύθμισης της δικαιοδύνης.   

Με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων, θα πρέπει να εφαρμοστεί παράλληλα και τρόπος όπως να λαμβάνει κάποια προμήθεια,  έτσι ώστε να εισέρχονται χρήματα στο τοπικό σύλλογο για να μπορεί να συνεχίσει να παράγει έργο.

Είμαι ένθερμος υποστηριχτής της ομαδικής και συλλογικής εργασίας, έτσι ώστε αν εκλεγώ μαζί με  τα  νέα εκλεγέντα μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου του τοπικού Συλλόγου Λευκωσίας θα θέσουμε μαζί  στρατηγική  για  την αντιμετώπιση και λύση των διαφόρων προβλημάτων και θεμάτων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , ,