Κωνσταντίνος Δαμιανός: «Η εποχή που διερχόμαστε είναι ίσως η δυσκολότερη περίοδος»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κ. Κωνσταντίνου Δαμιανού:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια; 

Είμαι κάτοχος πτυχίου Νομικής LLB (Hons) του King’s College London και μεταπτυχιακού τίτλου Masters LLM (Hons) European Law του University of London, King’s College London.  

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα; 

Από το έτος 2011, ολοκληρώνοντας την άσκησή μου στο γραφείο Μαρκίδη, Μακρίδη & Σία Δ.Ε.Π.Ε., ασκώ το δικηγορικό επάγγελμα, όντας εγγεγραμμένος δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Λευκωσίας.  

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;  


Είμαι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Μαρκίδη, Μαρκίδη & Σία Δ.Ε.Π.Ε. και ασχολούμαι κυρίως με ποινικές και αστικές υποθέσεις, τόσο σε πρωτοβάθμια όσο και  δευτεροβάθμια δικαιοδοσία.  

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;  

Η πολυετής άσκηση της μάχιμης δικηγορίας μου έχει επιτρέψει να αντιληφθώ τα προβλήματα που καθημερινά μας ταλαιπωρούν και είναι επιθυμία μου να συνεισφέρω στο έργο της αναβάθμισης του Συλλόγου μας.

Η εποχή που διερχόμαστε είναι ίσως η δυσκολότερη περίοδος για το Δικηγορικό Σώμα, γι’ αυτό και απαιτείται ένας ισχυρός και δυναμικός Σύλλογος. Μόνο με σοβαρότητα και συλλογική προσπάθεια, δυνατόν να αντιμετωπιστούν τα χρονίζοντα προβλήματα.

Θεωρώ ότι η θέληση, η εργατικότητα και η ετοιμότητα μου με καθιστούν κατάλληλο για τη θέση και για να συμβάλλω στην επίλυση των καθημερινών αλλά και θεσμικών προβλημάτων που όλοι μας αντιμαχόμαστε.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;  

Η βελτίωση των καθημερινών συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μου, βρίσκεται πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων μου. Ειδικότερα, ο εκσυγχρονισμός του χώρου του Συλλόγου μας, η δημιουργία ιστοσελίδας αλλά και η βελτίωση της επικοινωνίας του Συλλόγου με τα μέλη του, είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μου. 

Ωστόσο, παράλληλα απαιτείται και η λήψη άμεσων και θαρραλέων κινήσεων και πρωτοβουλιών στο επίπεδο της αποκατάστασης του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Η προώθηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, η αποτελεσματικότερη εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και η εν γένει προστασία του δικηγορικού λειτουργήματος, είναι  εκ των ων ουκ άνευ.

Οι Δικηγόροι θα πρέπει να έχουν την αρωγή του Συλλόγου και να μην δίνουν αυτό τον αγώνα καθημερινά μόνοι και αφετέρου  όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες να γνωρίζουν και να αντιληφθούν ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος θα είναι  δυναμικά παρών, για να αντιμετωπίσει το κάθε είδους πρόβλημα που ανακύπτει.

Είναι γι’ αυτούς του λόγους που με τους συνυποψήφιούς μου στο συνδυασμό με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Αρτέμη, μετά από μελέτη, έχουμε  επισημάνει και καταγράψει λύσεις προβλημάτων που είναι της δικαιοδοσίας του Συλλόγου μας αλλά και εκείνων που είναι της δικαιοδοσίας του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.  Οι λεπτομερείς μας θέσεις και προτεινόμενες λύσεις, επισυνάπτονται για ευκολία σας, στο παρόν. 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , ,