Γιάννα Ρούσου: «Πρόκειται για τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία του Συλλόγου»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Γιάννας Ρούσου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια Πανεπιστήμια;

Σπούδασα Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία πραγματοποίησα Μεταπτυχιακές Σπουδές και είμαι  κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LLM) English and Medical Law στο UNIVERSITY OF NORTHUMBRIA AT NEWCASTLE.

Από πότε ασκείτε το Δικηγορικό Επάγγελμα;

Μετά τις σπουδές μου εργάστηκα σε Δικηγορικό Γραφείο στην Αθήνα ενώ από το 2000 επέστρεψα στην Κύπρο και υπηρετώ τη μάχιμη δικηγορία έκτοτε.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Είμαι συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Αριστοφάνης Α. Γεωργίου και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. από το 2000 ασχολούμενη  κυρίως με υποθέσεις Αστικού και  Ποινικού Δικαίου,  με υποθέσεις ενώπιον του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών καθώς επίσης και υποθέσεις Διοικητικού Δικαίου. Τολμώ να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια, χειρίστηκα υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της δικηγορίας και με εμφανίσεις  σε Δικαστήρια όλων των βαθμίδων. Πέραν της Δικαστηριακής μου ενασχόλησης έχω επίσης χειριστεί υποθέσεις που αφορούν στο Εταιρικό Δίκαιο.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Αφενός επειδή μου προτάθηκε από τον υποψήφιο Προέδρο του Δ.Σ.Λευκωσίας κ. Λάρη Βραχίμη τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα και πιστεύω στις ικανότητες του, ο οποίος με την παρότρυνση του με έκανε να αισθανθώ ότι η συνεισφορά μου στα «κοινά» του επαγγέλματος θα ήταν χρήσιμη.

Έπειτα, δεδομένης της επικείμενης μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, αλλά και των συσσωρευμένων προβλημάτων που δυστυχώς διαιωνίζονται αντί να επιλύονται, θεωρώ ότι πρόκειται για τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία του Συλλόγου. Πέραν τούτων, το νέο συμβούλιο που θα αναλάβει, θα κληθεί να διαχειριστεί και τις δυσχερείς συνθήκες, κατάλοιπα της κρίσης της πανδημίας που ακόμη διανύουμε και που δεν άφησε αλώβητο το δικηγορικό επάγγελμα. Συνεπώς, η ανάγκη για δραστικές αλλαγές και ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας σε περίπτωση εκλογής;

Η ομάδα μας συνδέει την υποψηφιότητα της στην επίλυση των φλεγόντων θεμάτων τα οποία αφορούν στην καθημερινότητα και τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους οι συνάδελφοι δικηγόροι τόσο οι μάχιμοι Δικηγόροι   όσο και οι Δικηγόροι που ασχολούνται με τον εξωδικαστηριακό κλάδο της Δικηγορίας

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα υποστηρίξουμε προκειμένου να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των Δικηγόρων με στόχο την δημιουργία ενός  δικηγορικού επαγγέλματος αντάξιο της υψηλής ποιότητας των δικηγόρων που το απαρτίζουν

Οι θέσεις αυτές αφορούν σε μια πιο ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου με αξιώσεις και διεκδικήσεις σε θέματα πρακτικά, όπως η ηλεκτρονική καταχώριση δικογράφων, βελτίωση των υπηρεσιών του Δικηγορικού Συλλόγου προς τον κάθε δικηγόρο,  βελτίωση των συνθηκών τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων όσο και στα Πρωτοκολλητεία. 

Προτεραιότητα αποτελεί επίσης η επίλυση του προβλήματος  των καθυστερήσεων στην εκδίκαση των υποθέσεων, η αντιμετώπιση του προβλήματος της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων, και η εξυγίανση του Ταμείου Συντάξεως.

Δεν παραβλέπω όμως ότι χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης τα προβλήματα των ασκουμένων δικηγόρων καθώς και των νέων δικηγόρων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την  εισδοχή τους στο επάγγελμα. Ειδικότερα, η στήριξη των Δικηγόρων με χαμηλά εισοδήματα, των νέων Δικηγόρων και των Ασκούμενων Δικηγόρων δεν πρέπει να παραγνωριστεί σε καμία περίπτωση, καθώς δεν αποτελεί μόνο ζήτημα επιβίωσης, αλλά παράλληλα αξιοπρέπειας ενός μέρους του επιστημονικού κόσμου της χώρας. 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,