Γεωργία Στεφάνου: «Για να αλλάξει κάτι χρειάζεται αγώνας»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Γεωργίας Στεφάνου:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;


Έχω λάβει το πτυχίο μου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακολούθως έκανα την πρακτική μου άσκηση στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και συνέχισα τις σπουδές μου στο University of Leicester για να λάβω το Μεταπτυχιακό μου τίτλο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συνεχίζω την εκπαίδευσή μου στα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με συμμετοχή μου σε ετήσια ευρωπαϊκά σεμινάρια στη Γερμανία.


Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;


Ασκώ το επάγγελμα ανελλιπώς από το 2012, οπότε και επέστρεψα από τις σπουδές μου.


Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;


Από τον Οκτώβριο του 2015 διατηρώ δικό μου δικηγορικό γραφείο. Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα θέματα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία και προσπαθώ να βοηθώ. Ασχολούμαι μεταξύ άλλων με θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, διαχειρίσεις, αστικό, ποινικό, οικογενειακό δίκαιο και εργασιακά θέματα, καθώς επίσης και διοικητικό δίκαιο.


Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;


Ο Δικηγορικός Σύλλογος σε τοπικό επίπεδο είναι αυτός ο οποίος βρίσκεται κοντά στον δικηγόρο για να ακούσει και να επιλύσει τα καθημερινά ζητήματα τα οποία αυτοί αντιμετωπίζουν. Αυτός ο ρόλος του πρέπει να ενισχυθεί. Αν και ο Δικηγορικός μας Σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος αριθμητικά από όλες τις επαρχίες, δεν διαθέτει ακόμα την ισχυρή φωνή που του αξίζει. Οι δικηγόροι Λευκωσίας αξίζουν συνθήκες εργασίας αντάξιων των υψηλών τους υπηρεσιών οι οποίες να ανταποκρίνονται στα επίπεδα μίας Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.


Έχω μάθει μέσα από τα βιώματά μου, ότι για να αλλάξει κάτι χρειάζεται αγώνας: διεκδικητικός και μαχητικός. Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, που διατηρούν γραφείο στη Λευκωσία χρειάζονται μία τέτοια δυναμική προσέγγιση, την οποία διαθέτω. Και είναι για τους λόγους αυτούς που καλώ τους συναδέλφους μου να με στηρίξουν.


Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;


Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μου, για το λόγο αυτό σκοπεύω να εστιάσω πρώτα στην επίλυση πρακτικών ζητημάτων για τα οποία έχει άμεση αρμοδιότητα ο Τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος.


Μερικά από αυτά είναι η ανακαίνιση του χώρου του Συλλόγου μας, η στενή παρακολούθηση των εξελίξεων σχετικά με ανέγερση νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου, η βελτίωση της εικόνας του Συλλόγου και του επαγγέλματος στο κοινό η οποία έχει κλονιστεί, η διερεύνηση τρόπων αύξησης των εσόδων και πόρων του Συλλόγου για το καλό όλων μας.


Η συνεργασία με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο είναι επιβεβλημένη ενόψει και των σοβαρών αλλαγών στη Δικαιοσύνη, οι οποίες έπονται και χρειάζεται να δείξουμε και εκεί δυναμική παρουσία.


Οι θέσεις μου ταυτίζονται πλήρως με αυτές του συνδυασμού στον οποίο ανήκω με επικεφαλής τον άξιο για τη Προεδρία του Τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, κ. Χαράλαμπο Αρτέμη.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,