Ελένη Μιντή: «Εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή σε κτηριακές εγκαταστάσεις που μόνο μεσαίωνα θυμίζουν»

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας

Στα πλαίσια της ισότιμης παροχής δυνατότητας σε όλους τους υποψήφιους για εκλογή ως μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ έχει αποστείλει ερωτήματα σε όλους τους υποψήφιους και θα δημοσιεύει εντός των προσεχών ημερών τις απαντήσεις τους.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του υποψήφιου μέλους κας. Ελένης Μιντή:

Τι σπουδές έχετε κάνει και σε ποια πανεπιστήμια;

Αποφοίτησα από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το 2013 όπου έλαβα πτυχίο Νομικής. Με το καλό, τον Ιανουάριο 2021 θα συνεχίσω ως υποψήφια μεταπτυχιακή φοιτήτρια τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από πότε ασκείτε το δικηγορικό επάγγελμα;

Ασκώ το επάγγελμα του Δικηγόρου από το 2014 ουσιαστικά στην Επαρχία Λευκωσίας.

Σε ποιο γραφείο είστε και ποιος ο ρόλος σας, είδος υποθέσεων που χειρίζεστε;

Εργάζομαι στη δικηγορική εταιρεία Στέλιος Αμερικάνος & Σια Δ.Ε.Π.Ε ως δικηγόρος στο Δικαστηριακό Τμήμα του Γραφείου και ασχολούμε με παντός είδους υποθέσεις, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά υποθέσεις αμέλειας, τόσο αστικής όσο και ποινικής φύσεως.

Γιατί αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα;

Αποφάσισα να υποβάλω υποψηφιότητα μετά από πολλή σκέψη και έπειτα από πρόσκληση του συναδέλφου Λάρη Βραχίμη ο οποίος διεκδικεί τη θέση του Προέδρου του Τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Οι λόγοι που με ώθησαν να αποδεχτώ την πρόσκληση είναι πολλοί, καθοριστικός όμως λόγος ήταν το ότι τα τελευταία χρόνια όλοι οι δικηγόροι βλέπαμε τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης χωρίς όμως ουσιαστικά να πράτταμε ό,τιδηποτε προς αντιστροφή της κατάστασης. Αποφάσισα τότε, πως για να μπορώ ως άτομο να απαιτήσω βελτίωση της κατάστασης θα πρέπει με τη σειρά μου να μπορώ να προσφέρω λύσεις καθώς και να προτείνω τρόπους που κατά την άποψη μου θα μπορούσαν να συνδράμουν στη μαζική προσπάθεια που γίνεται. Δεν νοείται να κρίνουμε μόνο. Καλή και εποικοδομητική η κριτική δε λέω, πλην όμως χρειάζεται και η δική μας σύμβολή, άμεσα και όχι έμμεσα.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας σε περίπτωση εκλογής;

Πρώτη προτεραιότητα νομίζω όλων των υποψηφίων είναι να ασκήσουμε τις πιέσεις που χρειάζονται, ώστε να ξεκινήσει (για να τελειώσει κάποτε) η οικοδόμιση καινούριων κτηριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Δικαστές, δικηγόροι και δικαστηριακοί λειτουργοί εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή σε κτηριακές εγκαταστάσεις που μόνο μεσαίωνα θυμίζουν, ενώ ταυτόχρονα είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες. Ταυτόχρονα με τα πιο πάνω προωθούμε άμεσα λύσεις για εφαρμογή της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης η οποία θα απαμβλύνει πολλά από τα υφιστάμενα προβλήματα, μέχρι την αποπεράτωση κτηριακών υποδομών από την Πολιτεία. Έχουμε ετοιμάσει σαν ομάδα ένα ενημερωτικό έντυπο το οποίο παροτρύνω όλους τους συνάδελφους να ανατρέξουν και μελετήσουν. Μέσα από το εν λόγω έντυπο παραθέτουμε 20+1 προτάσεις για μια σύγχρονη και αποτελεσμάτική δικηγορία και περιλαμβάνονται εντός αυτού τα υφιστάμενα- κυριότερα- προβλήματα καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις τους.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,