Τελετή αναγόρευσης Δικαστή Γεώργιου Σεργίδη σε επίτιμο διδάκτoρα (φώτο & βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η τελετή αναγόρευσης του Δρ. Γεώργιου Σεργίδη, Δικαστή του ΕΔΑΔ, ως επίτιμου διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, η Επίτροπος Νομοθεσίας, βουλευτές, δικαστές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, δικηγόροι, φοιτητές και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την είσοδο της ακαδημαϊκής πομπής και την προσφώνηση του κ. Φίλιππου Πουγιούτα, Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Δείτε την ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Φίλιππου Πουγιούτα

Ακολούθως, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης παρουσίασε το έργο του τιμώμενου και η Αναπληρώτρια Κοσμήτορας Χριστίνα Ιωάννου ανέγνωσε το ψήφισμα της Συγκλήτου.

Όπως επισήμανε ο κ. Αιμιλιανίδης στην ομιλία του, είναι η πρώτη φορά που το Τμήμα Νομικής επιλέγει να αναγορεύσει ένα άξιο πρόσωπο ως επίτιμο διδάκτορα της. Κάνοντας αναδρομή στο έργο του έντιμου δικαστή  αναφέρθηκε στους τέσσερις διδακτορικούς τίτλους του κ. Σεργίδη, από τις τρείς νομικές σχολές της Ελλάδας. Στη συνέχεια, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο υπόλοιπο συγγραφικό έργο του κ. Σεργίδη, την πορεία του ως δικαστής και ακαδημαϊκός στην Κύπρο. Τόνισε επίσης, ότι είναι ο πέμπτος δικαστής σε σειρά που εκπροσωπεί την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε την ομιλία του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Σε δήλωση του στη «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Χρήστος Παπαστυλιανός ανέφερε τα εξής:

«Με την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον Δρ Γεώργιο Σεργίδη, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναγνώρισε στο πρόσωπο του τιμώμενου την πολυσχιδή και πολυετή προσφορά του στη νομική επιστήμη υπό τις ιδιότητες του δικηγόρου, δικαστή και ακαδημαϊκού. Η επιλογή του Δρ Γεωργίου Σεργίδη έγινε επειδή με τη δράση του συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές και αξίες οι οποίες πρέπει να καθορίζουν το περιεχόμενο των σύγχρονων νομικών σπουδών και τη δράση ενός σύγχρονου νομικού».

Ακολούθησε η επίδοση του τίτλου και η περιένδυση του Δρ Σεργίδη με την τήβεννο του Πανεπιστημίου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με αντιφώνηση του τιμωμένου υπό τον τίτλο «Η ΕΣΔΑ ως “ζωντανό εργαλείο” υπό το φως της αρχής της αποτελεσματικότητας» με αναφορά σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Διαβάστε ολόκληρη την αντιφώνηση τιμώμενου στην Tελετή Aναγόρευσής του ως Επίτιμου Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,