Σε επίτιμο διδάκτορα αναγορεύεται ο Δικαστής του ΕΔΑΔ Γεώργιος Σεργίδης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει την αναγόρευση του Δρ Γεωργίου Σεργίδη, Δικαστή ΕΔΑΔ, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Δείτε την ανακοίνωση:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, κατόπιν ομόθυμου ψηφίσματος της Συγκλήτου, έχει την τιμή να απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στον διαπρεπή Κύπριο νομικό Δρ Γεώργιο Σεργίδη, Δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Ο κ. Σεργίδης, συνεχιστής της μακράς παράδοσης οικουμενισμού που χαρακτηρίζει την κυπριακή νομομάθεια, εξελέγη δικαστής του κορυφαίου δικαιοδοτικού οργάνου διασφάλισης των θεμελιωδών ελευθεριών στην Ευρώπη, τον Ιανουάριο του έτους 2016. Προηγουμένως, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του έτους 1999 κι έως την εκλογή του στις τάξεις του ΕΔΑΔ, υπηρέτησε ευδοκίμως την εγχώρια νομική πράξη ως Πρόεδρος του Οικογενειακού Δικαστηρίου. Ο κ. Σεργίδης, χαρακτηριζόμενος από εμβρίθεια γνώσης και βαθύνοια πνεύματος, αφού ολοκλήρωσε τις νομικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών, διακρίθηκε στο πεδίο της νομικής επιστήμης, αποκτώντας, μάλιστα, τέσσερις διδακτορικούς τίτλους από το Πανεπιστήμιο Exeter, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του τιμώμενου στην προαγωγή της νομικής επιστήμης και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, προβαίνει την 5η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.30, στην αναγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα λάβει χώρα στο CINE Studio του Πανεπιστημίου. Της εκδήλωσης προΐσταται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας. Μετά την ανάγνωση του σχετικού ψηφίσματος της Συγκλήτου από την αναπληρώτρια Κοσμήτορα της Σχολής, Δρ Χριστίνα Ιωάννου, στο έργο του τιμωμένου θα αναφερθεί ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης. Ακολούθως, θα λάβει χώρα η επίδοση του τίτλου και η περιένδυση του Δρ Σεργίδη με την τήβεννο του Πανεπιστημίου.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση του τιμωμένου υπό τον τίτλο «Η ΕΣΔΑ ως “ζωντανό εργαλείο” υπό το φως της αρχής της αποτελεσματικότητας».

Η τελετή είναι ανοικτή στο κοινό, με πέρας προσέλευσης στις 18.15. Η τελετή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19.30. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Π.Α. 22841638/568 – events@unic.ac.cy

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,