Τα Δικαστήρια ως χώρος και ο χώρος ως μορφή επικοινωνίας

H δικηγόρος Xρίστια Μίτλεττον με αφορμή το άρθρο της Financial Times, “Covid-19 shutdown shows virtual courts work better” για τη λειτουργία των “διαδικτυακών” Δικαστηρίων εν καιρώ πανδημίας, τα ερωτήματα που θέτει ο συντάκτης του άρθρου,

  • Is court a service or a place? 
  • Do people really need to gather together in buildings to settle legal disputes?

και το σχόλιο του Δρ. Αχιλλέως Κ. Αιμιλιανίδη επί του θέματος, παραθέτει τη δική της εμπειρία για τα Δικαστήρια ως χώρο και το χώρο ως μορφή επικοινωνίας.

Διαβάστε το άρθρο στο Justice – Innovations

Δείτε αυτούσιο το σχόλιο του :

«O κοινός χώρος με την έννοια της φυσικής παρουσίας έχει πολλές φορές καθοριστική σημασία στην ίδια την έννοια της δικαιοσύνης, αλλά και στον τρόπο άσκησης αυτής. Η ουσία του άρθρου είναι ότι η τεχνολογία πρέπει να οδηγήσει σε μετασχηματισμό. Και εδώ είναι το λάθος με το να την αντιμετωπίζουμε ως αυτοματισμό. Η τεχνολογία προϋποθέτει φιλοσοφική και πολιτική αντίληψη του πως θέλεις να την χρησιμοποιήσεις. Δεν είναι οι τεχνολόγοι που πρέπει να καθορίζουν την χρήση της στη δικαιοσύνη, ούτε και η χρήση της τεχνολογίας είναι αξιολογικά ουδέτερη. Η νεοφοβία όμως που επικρατεί στην πολιτική και στους χρήστες της δικαιοσύνης είναι αυτή που πολλές φορές οδηγεί απλώς σε αυτοματισμό που είναι η εντελώς λάθος επιλογή». 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,