Ουράνιος Ιωαννίδης: Έφυγε ένας τίμιος και σωστός άνθρωπος, αθλητικός παράγοντας, φίλος και πρόδρομος του Αθλητικού Δικαίου

Λυπήθηκα πραγματικά για τον θάνατο ενός αγαπητού φίλου, του Ουράνιου Ιωαννίδη, ο οποίος κατά τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείτο με την υγεία του. Γνωρίστηκα με τον αείμνηστο Ουράνιο εδώ και δεκαετίες. Συνεργαστήκαμε όμως πολύ στενά στον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού, όταν ήταν πρόεδρος και εγώ μέλος του Δ.Σ. Νιώθω την υποχρέωση να πω πως, παρόλο που ανήκαμε σε διαφορετικούς ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα και σφυρηλατήσαμε μια ωραία  και ειλικρινή σχέση.

Θέλω να τονίσω με έμφαση πως υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες που πέρασε από την πατρίδα μας, ίσως ο κορυφαίος, με προσφορά ανεπανάληπτη. Πάνω από όλα όμως ήταν τίμιος και ειλικρινής, κάτι που στις μέρες μας αξίζει να τονίζουμε, διότι η βρωμιά που υπάρχει ξεπέρασε κάθε όριο.  Υπηρέτησε τον αθλητισμό από όλες τις θέσεις. Αθλητής ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, μέλος και παράγοντας σωματείου, πρόεδρος σωματείου, πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Υπουργός Παιδείας. Κράτησε στη ζωή, μέσα από πολύ αντίξοες συνθήκες της προσφυγιάς την Ολυμπιάδα Νεαπόλεως. Ότι πεις για αυτό τον άνθρωπο και την προσφορά του θα είναι λίγο. Τονίζω μάλιστα με έμφαση ότι επί Ουράνιου Ιωαννίδη, τα αθλητικά πράγματα στον τόπο μας ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι σήμερα.

Θέλω επίσης να πω ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο έξυπνων και μεθοδικών ανθρώπων που γνώρισα στη ζωή μου. Του χρωστώ επίσης την επιστημονική ενασχόληση μου με το Αθλητικό Δίκαιο. Αυτός με παρότρυνε και με διευκόλυνε στα πρώτα μου βήματα. Αυτός ήταν που, από τη δεκαετία του 90, αντιλήφθηκε τη μεγάλη αξία του Αθλητικού Δικαίου και ότι έπρεπε να μπει και η Κύπρος στον χάρτη του νέου επιστημονικού αυτού κλάδου. Συμμετείχαμε μάλιστα μαζί στο πρώτο συνέδριο Αθλητικού Δικαίου που έγινε στην Αθήνα το 1991 και ήταν από τους κύριους ομιλητές.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του. Αιωνία του η μνήμη.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,