Ανοιχτός για προσφυγή στη Χάγη αλλά μόνο για την υφαλοκρηπίδα, δήλωσε ο Ν. Δένδιας

Ανοικτός στο ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, μόνο, όμως, για το θέμα της υφαλοκρηπίδας δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει να έχει ανοιχτούς διαύλους στην Τουρκία. «Με την Τουρκία έχουμε μια σημαντική διαφορά την υφαλοκρηπίδα, που καθώς το δίκαιο των θαλασσών έχει προχωρήσει, έχει και μια διαφορά για την ΑΟΖ. Μπορούμε να συζητήσουμε ευχαρίστως για αυτό, αλλά αν αποφασίσει η Τουρκία να εγείρει στη συζήτηση το θέμα του σπιτιού της γιαγιάς μου, που έχω κληρονομήσει στου Παξούς, ο διάλογος δεν μπορεί να οδηγήσει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει άκρη με την Τουρκία: «Δεν είναι απλό να πας στη Χάγη. Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο της σημερινής ημέρας και να μην έχουμε προβλήματα. Είμαστε σε μια περιοχή και εποχή που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα».

Σε ερώτηση αν η Ελλάδα επιδιώκει τη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι επιδίωξη της Ελλάδας δεν είναι η απομόνωση: «Δεν κάνουμε μέτωπο κατά της Τουρκίας. Κάνουμε μέτωπο λογικής. Η εφαρμογή κανόνων δικαίου ευνοούν όλες τις κοινωνίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,