Ο τρόπος διορισμού του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου – Οι αντικρουόμενες θέσεις Χριστοφή – Πουργουρίδη

Σε αρθρογραφία τους στη Δεξαμενή Νομικής Σκέψης «Κράτος Δικαίου» οι δύο δικηγόροι, Ευάγγελος Πουργουρίδης και Χριστόφορος Χριστοφή σχολιάζουν τον τρόπο διορισμού του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Πουργουρίδη στο άρθρο του με τίτλο «Επιλέγοντας Αρίστους» η επετηρίδα που ακολουθείται για το διορισμό, την οποία αναφέρει ως «εύκολη λύση», θα πρέπει να καταργηθεί ούτως ώστε να μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διορίζει στη θέση αυτή τους «άριστους των αρίστων», όπως είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία. Ο κ. Πουργουρίδης στο άρθρο του, σχολιάζει την επιλογή του νέου Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και την κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως προς το να διακρίνει και να διορίζει τους «άριστους των αρίστων».

Διαβάστε το άρθρο

Ο συνάδελφος του Χριστόφορος Χριστοφή, σε άρθρο του με τίτλο «Επιλέγοντας Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου», αντικρούει τη θέση του κ. Πουργουρίδη και υποστηρίζει ότι με βάση τις εξουσίες αλλά και το τρόπο λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως Σώμα, η ενδεδειγμένη και σοφή οδός, είναι ο διορισμός του αρχαιοτέρου των μελών του ως Πρόεδρος κι ότι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απλά συμβολικός.  

Διαβάστε το άρθρο

Print Friendly, PDF & Email