Επανεκκίνηση στον τομέα της εκπαίδευσης – Eπιστροφή μαθητών στις τάξεις (vid)

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρία που πραγματοποιείτο στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τετάρτης, για τη λήψη αποφάσεων στον Τομέα της Παιδείας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης επιστρέφουν πίσω στις σχολικές μονάδες στις 21 Μαΐου, μέσω του προγράμματος εκ περιτροπής που θα ετοιμάσουν τα σχολεία, ούτως ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στην τάξη. Δηλαδή, οι μαθητές κάθε σχολείου θα εισέρχονται στις μονάδες σε ομάδες, εναλλάξ, με βάση τον προγραμματισμό του σχολείου και όχι την ίδια μέρα. Ο μέγιστος αριθμός στις αίθουσες θα είναι 12 μαθητές. Αυτό δεν θα ισχύει για σχολεία που βρίσκονται στην ύπαιθρο εάν ο αριθμός των μαθητών σε κάθε σχολική αίθουσα, το επιτρέπει.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου για να ξεκινήσουν την προετοιμασία για τις Παγκύπριες εξετάσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 9 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα από την Πέμπτη 21 Μαΐου θα λειτουργήσουν όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και του ιδιωτικού τομέα της εκπαίδευσης.

Η επιστροφή των μαθητών θα γίνει με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και με προσεκτικό σχεδιασμό, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει πρόταση για  διεξαγωγή 20 χιλιάδων διαγνωστικών ελέγχων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού:

https://www.facebook.com/SpokesmanOffice/videos/260073095039999/

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,