Υπουργός Υγείας: Δεν ανοίγουν προς το παρόν νηπιαγωγεία, γυμναστήρια και κολυμβητήρια

Σε συνέχεια δηλώσεων στον Τύπο για αξιολόγηση ενδεχόμενης επαναλειτουργίας νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό συγκεκριμένων επιχειρήσεων και τομέων, όπως είναι τα νηπιαγωγεία, τα γυμναστήρια, τα κολυμβητήρια, κτλ, ο Υπουργός  Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ξεκαθαρίζει ότι έλαβε γραπτώς την έκθεση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ), σύμφωνα με την οποία όλες οι δραστηριότητες παραμένουν στις ίδιες φάσεις όπως είχαν αρχικά καθοριστεί.

Σημειώνεται ότι η σχετική έκθεση υποβλήθηκε από τη ΣΕΕ κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργού Υγείας όπως, με βάση την επιδημιολογική εικόνα μέχρι σήμερα, και κατόπιν αιτημάτων από τους ενδιαφερόμενους φορείς, συνδέσμους και πολίτες αξιολογηθούν οι φάσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων. Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση της ΣΕΕ έχει ολοκληρωθεί και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία εισήγηση για διαφοροποίηση πέραν των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

Δείτε ποιο είναι το αρχικό πλάνο για την γ’ φάση, το οποίο ενδέχεται να διαμορφωθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα:

Υπενθυμίζουμε ότι οι οργανωμένες παραλίες έχουν ανοίξει από τις 23 Μαΐου  και τα ξενοδοχεία μπορούν να επαναλειτουργήσουν από 1η Ιουνίου.

Eπίσης σύμφωνα, με ανάρτηση του Υπουργού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την ΕΕ για τη σταδιακή άρση των περιορισμών.

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email