Υπουργός Εργασίας: Οι τρεις λόγοι που δεν έχει λάβει κάποιος το επίδομα από τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου (vid)

Εξηγήσεις για τη δεύτερη φάση των σχεδίων στήριξης των εργαζομένων από το Υπουργείο Εργασίας, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (29/04), η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου στην εκπομπή «ΑΙΧΜΕΣ», με αναφορά και στους λόγους για τους οποίους δεν έχει λάβει κάποιος το επίδομα.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα επιδόματα σε 140 χιλιάδες εργαζομένους. Οι τρεις λόγοι που δεν έχει λάβει κάποιος το επίδομα του ακόμα σχετίζονται με τα πιο κάτω:

  • Δεν είναι δικαιούχοι για να λάβουν το σχετικό επίδομα.
  • Έχουν κάνει την αίτηση σε καθυστερημένο χρονικό διάστημα και ακόμη δεν έχει εξεταστεί η περίπτωσή τους.
  • Βρίσκονται στην ομάδα που οι αιτήσεις παρουσιάζουν προβλήματα , τις οποίες οι λειτουργοί μελετούν και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να διευθετηθούν εάν και εφόσον οι αιτητές είναι όντως δικαιούχοι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Στην ερώτηση εάν πρέπει όλοι να ξανά υποβάλουν αίτηση , η Υπουργός ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να ξανά γίνουν οι αιτήσεις από κάποιους που έλαβαν το επίδομα όπως για παράδειγμα είναι η αίτηση για φροντίδα των παιδιών τους, όπου θα πρέπει να δηλώσουν την νέα περίοδο που ζητάνε για την φροντίδα των παιδιών μιας και η προηγούμενη αίτηση αφορούσε ημερομηνίες της προηγούμενης περιόδου της πρώτης φάσης. Το ίδιο ισχύει και για την άδεια ασθενείας, όπου η περίοδος των αιτητών που για παράδειγμα ήταν η καραντίνα έχει λήξει και θα πρέπει να υποβάλουν το νέο χρονικό διάστημα που πρέπει να παραμείνουν με την εν λόγω άδεια.

Για περιπτώσεις πλήρους και μερικής αναστολής σύμφωνα με την νέα απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, τώρα θα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να εντάξουν στο σχέδιο και όσους έχουν δηλωθεί από τους εργοδότες τους κατά τη διάρκεια Φεβρουαρίου και Μαρτίου, διότι το προηγούμενο σχέδιο αφορούσε μόνο όσους ήταν ενταγμένοι στο για τον μήνα Ιανουάριο. Αυτό θα γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλωθούν απ΄ τους εργοδότες τους και για τον Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Δείτε όλα όσα ανέφερε η Υπουργός για τη δεύτερη φάση στο πιο κάτω βίντεο: 

Με πληροφορίες από Οmegalive

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,