Υπουργός Δικαιοσύνης: Κανένα περιθώριο εφησυχασμού κατά τη χαλάρωση των μέτρων

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού κατά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, στέλνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, ζητώντας από τον κόσμο να επιδείξει συγκράτηση, για αποφυγή αύξησης των κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αστυνομία για την τήρηση όλων των κανονισμών που εκδόθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ ζήτησε από όλους σοβαρότητα και πειθαρχία. «Χάρη στις θυσίες και την πειθαρχία της συντριπτικής πλειοψηφία των συμπολιτών μας κατέστη δυνατό να επιτευχθεί ο κύριος σκοπός της Κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ώστε να μην δούμε στη χώρα μας τα προβλήματα που είδαμε σε άλλες χώρες» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαββίδης. «Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι πλήρως την επιθυμία του κόσμου για να επανέλθει η ζωή στην ομαλότητα» συνεχίζει ο Υπουργός. Τόνισε παράλληλα, ότι οι χαλαρώσεις των μέτρων δίνονται «με την επιφύλαξη ότι οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με την οποία συμπεριφέρθηκαν μέχρι σήμερα».«Οποιαδήποτε χαλάρωση περιέχει τον κίνδυνο να καταστρέψουμε ό,τι με κόπο και θυσίες χτίσαμε μέχρι σήμερα και είναι πιστεύω ξεκάθαρο ότι ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται ο ιός δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού ή χαλάρωσης», συνέχισε. Ο κ. Σαββίδης έκανε κκληση προς τον κόσμο να κάνει χρήση των νέων μέτρων χαλάρωσης με τη μεγαλύτερη δυνατή φειδώ «ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Αστυνομία θα συνεχίσει την τεράστια συμβολή της για την σωστή εφαρμογή των μέτρων, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Με τη σταδιακή φιλελευθεροποίηση των μέτρων διακίνησης και το άνοιγμα επιχειρήσεων, των οποίων μέχρι σήμερα η λειτουργία ήταν σε αναστολή, θα υπάρξει διαφοροποίηση ως προς την έμφαση της αστυνόμευσης, λέει ο Υπουργός.«Ήδη έχουν δοθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας αναθεωρημένες διαταγές επιτήρησης και θα δοθεί αδιαμφισβήτητα έμφαση στην ορθή τήρηση όλων των κανονισμών που εκδόθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία», σημειώνει. Ο κ. Σαββίδης επισήμανε παράλληλα ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν, οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι πολύ αυξημένες και «σίγουρα χρειάζεται σοβαρότητα και πειθαρχία από όλους για να αποφύγουμε προβλήματα». Συνέχίσε, λέγοντας ότι η Αστυνομία θα έχει τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών του κράτους όπως αναφέρεται και στο τελευταίο διάταγμα που εκδόθηκε στις 30 Απριλίου, περιλαμβανομένων των Υπηρεσιών διαφόρων Υπουργείων, έκανε επίσης έκκληση προς τον κόσμο, όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει παραβίαση κανονισμών, να ενημερώνουν την Αστυνομία, είτε στο 1460 είτε τηλεφωνώντας στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,