Ο Υπουργός Δικαιοσύνης χαιρετίζει την απόφαση για επαναλειτουργία των Δικαστηρίων και επέκτασης του δικαστικού έτους

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, κ. Γιώργος Σαββίδης με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαιρετίζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων. 

«Η λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι σημαντικός πυλώνας σε κάθε ευνομούμενο κράτος και είναι με ιδιαίτερη χαρά που είδα ότι με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου – που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την λειτουργία των δικαστηρίων – επανέρχεται τόσο η καταχώρηση στα Πρωτοκολλητεία, όσο και η κατεξοχήν δικαστηριακή δουλειά στην ομαλότητα, πάντα βεβαίως μέσα στα πλαίσια των ισχυόντων περιορισμών και των κανόνων ασφαλείας που ανακοινώνονται από το κράτος», λέει. Το Ανώτατο, σύμφωνα με τπον Υπουργό έχει εξουσιοδοτήσει τους κατά Επαρχία Διοικητικούς Προέδρους να εκδώσουν τις ανάλογες οδηγίες για τον καλύτερο τρόπο επαναφοράς στην ομαλότητα, και εκφράζει την ελπίδα ότι «θα υπάρξει συνεργασία και συντονισμός από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο κ. Σαββίδης τέλος, χαιρετίζει επίσης, την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να περιορίσει τις καλοκαιρινές διακοπές και να εργαστεί όλο τον Ιούλιο, ώστε να κερδηθεί το χαμένο έδαφος από την αναγκαστική υπολειτουργία των δικαστηρίων λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email