Τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μοναδικό στο είδος του συμβατικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Κύπρο, με ειδικές υποτροφίες και σειρά εκπτώσεων στα δίδακτρα.
Το κορυφαίο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Blockchain και τα Ψηφιακά Νομίσματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρεται πλέον και διά ζώσης, από τον Σεπτέμβριο του 2021. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα του Πανεπιστημίου προσφέρεται ήδη από το 2014 και θεωρείται από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα ως το κορυφαίο μεταπτυχιακό στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη παγκόσμια ανάγκη για επιστήμονες και στελέχη στον τομέα της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας.
Τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μοναδικό στο είδος του συμβατικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Κύπρο, με ειδικές υποτροφίες και σειρά εκπτώσεων στα δίδακτρα, ως ακολούθως:
- Όλα τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου που θα δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το συμβατικό πρόγραμμα και θα καταβάλουν τη σχετική προκαταβολή έως τις 31 Αυγούστου, θα λάβουν υποτροφία 15% επί των συνολικών διδάκτρων.
- Οι φοιτητές που θα καταβάλουν τα δίδακτρα σε Bitcoin θα λάβουν επιπλέον έκπτωση 5% επί του ποσού αποπληρωμής (δηλ. επί του ποσού που θα εκκρεμεί μετά την εφαρμογή της υποτροφίας).
- Οι φοιτητές που θα καταβάλουν τα πλήρη δίδακτρα του προγράμματος εκ των προτέρων, θα λάβουν επιπλέον έκπτωση 7,5% επί του ποσού αποπληρωμής (δηλ. επί του ποσού που θα εκκρεμεί μετά από οποιεσδήποτε άλλες εκπτώσεις και την εφαρμογή της υποτροφίας).
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου 2021.
Το πρωτοπόρο αυτό μεταπτυχιακό είναι ένα πρόγραμμα τριών εξαμήνων, σχεδιασμένο για να προετοιμάσει επαγγελματίες στους τομείς των ψηφιακών νομισμάτων και της τεχνολογίας Blockchain, βοηθώντας να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, όπως, μηχανικούς, προγραμματιστές, αναλυτές, νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Οι φοιτητές θα επωφεληθούν από μια ολιστική κάλυψη του πεδίου, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων χρηματοοικονομικών και οικονομίας, νομικής, διοίκησης επιχειρήσεων και επιστήμης των υπολογιστών, όλα επικεντρωμένα σε υπάρχουσες και αναδυόμενες εφαρμογές, όπως η Αποκεντρωμένη Χρηματοοικονομική (Decentralized Finance – DeFi) και το Asset Tokenization.
«Είναι ένα πρόγραμμα άρτια ισορροπημένο σε αντικείμενα κατεύθυνσης, το οποίο προσφέρει σε κάθε δικηγόρο, δικαστή και γενικότερα νομικό, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία κατανόησης και εμβάθυνσης του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, εξέλιξης και εποπτείας των ψηφιακών νομισμάτων. Παράλληλα, προσφέρει την ευκαιρία αξιολόγησης υφιστάμενων και αναπτυσσόμενων χρηματοοικονομικών, επενδυτικών και ευρύτερα εμπορικών πρακτικών και τάσεων διεθνώς, οι οποίες, αξιοποιώντας την τεχνολογία Blockchain, θέτουν πληθώρα νομοθετημάτων και νομικών αρχών σε νέα διάσταση, με πολλές επικείμενες προκλήσεις για τα δικαστήρια μας». Αυτά σημειώνει ο Δικηγόρος και Λέκτορας του Τμήματος Ψηφιακής Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δρ. Χάρης Σαββίδης, υπεύθυνος των νομικών μαθημάτων του Προγράμματος.
Σχετικά με την τεχνολογία Blockchain και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί στην εκπαίδευση και στην έρευνα στα κρυπτονομίσματα και στην τεχνολογία Blockchain, αφού υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που προσέφερε πτυχίο στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο και εξέδωσε ακαδημαϊκά πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών στο Blockchain, ενώ, αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτή, προσφέρει άμεση ηλεκτρονική πιστοποίηση γνησιότητας όλων των τίτλων σπουδών που παρέχει. Το Πανεπιστήμιο συμβουλεύει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα blockchain, ως ακαδημαϊκός επικεφαλής του EU Blockchain Observatory and Forum, και διατηρεί συνεργασίες με πολλά οικοσυστήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων για κοινή έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δια ζώσης Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Blockchain και τα Ψηφιακά Νομίσματα, τη διαδικασία αίτησης, και τις σχετικές υποτροφίες στα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, επικοινωνήστε με την Hazal Aripinar (aripinar.h@unic.ac.cy) ή/και επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος στον εξής σύνδεσμο: www.unic.ac.cy/el/blockchain-and-digital-currency-msc/
Δελτίο Τύπου Πανεπιστημίου Λευκωσίας