Αναβολή υπόθεσης απάτης με άστεγους λόγω αιτήματος νομικής αρωγής

Για τις 17 Ιουνίου αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης των τριών προσώπων στην υπόθεση χρησιμοποίησης αστέγων για εξαπάτηση του κράτους και απόσπαση χρηματικού ποσού, που αφορούσε τη διαμονή και σίτιση τους σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Οι τρεις, ένας 46χρονος Πρόεδρος κινήματος για αστέγους, ο 57χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και 66χρονος υπάλληλος υποδοχής, παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα, ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τον 1ο και 3ο να αιτούνται νομική αρωγή από το κράτος. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο ζήτησε όπως για τους δυο ετοιμαστεί κοινωνικοοικονομική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας και η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 17 Ιουνίου. Και οι τρεις παραμένουν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Οι κατηγορίες, τις οποίες αρνούνται, αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις 28 Αυγούστου 2019 από Λειτουργό του Γραφείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, καθώς σε αρκετούς ελέγχους δεν εντοπίζονταν οι άστεγοι που φέρεται να φιλοξενούσε το ξενοδοχείο και για τους οποίους η διεύθυνση του λάμβανε χρήματα από το κράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email