Υπουργός Γεωργίας: Σύντομα στην Βουλή η νομοθεσία για την καθιέρωση του «Κυπριακού Σήματος»

Σύντομα θα υποβληθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, η Νομοθεσία για την καθιέρωση του «Κυπριακού Σήματος», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής,

Μέσω του «Κυπριακού Σήματος», ο καταναλωτής στην Κύπρο και στο εξωτερικό θα είναι βέβαιος ότι τα προϊόντα που προμηθεύεται είναι αυθεντικά κυπριακά, άρρηκτα συνδεδεμένα με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα «Ποιότητα Αγροτικών Προϊόντων – Η Ελληνική Πρακτική», η οποία συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων.

Ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη και προβολή των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας, είτε αυτά είναι πρωτογενούς παραγωγής είτε μεταποιημένα, προσθέτοντας ότι «καθοριστική για την υλοποίηση των στόχων μας είναι και η εγγραφή των ποιοτικών προϊόντων του τόπου μας στο Μητρώο Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ανέφερε ότι «η στρατηγική που υιοθετήσαμε προς την κατεύθυνση αυτή, στοχεύει στην παραγωγή ασφαλών γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία, μέσω των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών και της κατάλληλης σήμανσης, θα ξεχωρίζουν από τα ομοειδή προϊόντα άλλων χωρών».

Τέλος, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι ήδη, έχει ετοιμαστεί και σύντομα θα υποβληθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, η Νομοθεσία για την καθιέρωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,