Υπόμνημα για μείωση ενοικίων και αναστολή εξώσεων επέδωσε η Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ στην Υπ. Δικαιοσύνης

Υπόμνημα με τις θέσεις της  αναφορικά στη μείωση των ενοικίων, στην αναστολή των εξώσεων και στον εκσυγχρονισμό του Περί Ενοικιοστασίου Νόμου, επέδωσε αντιπροσωπεία της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ στην  Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΒΕΚ  καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να δει την μεγάλη εικόνα αναφορικά με το ζήτημα των ενοικίων, το κλείσιμο επιχειρήσεων, που ο κύκλος εργασιών τους έχει δραματικά μειωθεί, τις χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον αναπνευστήρα και να παρέμβει τώρα προτού να είναι πολύ αργά και για τις επιχειρήσεις και για την οικονομία του τόπου».

Η ΠΟΒΕΚ σημειώνει ότι κατά τη συζήτηση σημειώθηκε διάσταση απόψεων και διαφωνία ως προς τον τρόπο αντίληψης και αντιμετώπισης της κατάστασης και της αναγκαιότητας λήψης μέτρων στήριξης των ενοικιαστών επαγγελματικής στέγης και των επιχειρήσεων.

Η αντιπροσωπεία της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ τόνισε εμφαντικά ότι οι ενοικιαστές, λόγω των αποφάσεων της Κυβέρνησης για lockdown, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και των Πρωτοκόλλων, λόγω της κάθετης πτώσης του κύκλου εργασιών και των  εσόδων από τον Τουρισμό, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν ούτε έχουν την δυνατότητα πληρωμής των ενοικίων.

Τέλος, αναφέρει ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν μόνο αυτοί τις συνέπειες της κρίσης και το κράτος να μην αναλαμβάνει καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία επίλυσης του μείζονος αυτού προβλήματος».

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,