Υποεπιτροπή θα διαμορφώσει τελικό κείμενο για τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως που συζήτησε σήμερα τον Κώδικα Αρχών και Κανόνων Δεοντολογίας και Διαφάνειας για τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, όρισε υποεπιτροπή για να διαμορφώσει τελικό και ολοκληρωμένο κείμενο του κώδικα, ώστε να αρχίσει η κατ’ άρθρο συζήτησή του.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου δήλωσε μετά το πέρας της Επιτροπής την Τετάρτη, ότι συνεχίστηκε η μελέτη του Κώδικα Αρχών και Δεοντολογίας των μελών του Κοινοβουλίου. Όπως είπε η Επιτροπή είχε ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι με ένα μεγάλο κείμενο και σταδιακά και με τις εισηγήσεις της Επιτροπής και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Βουλής έχει γίνει ένα πιο μικρό, βατό και κατανοητό κείμενο, του οποίου σήμερα έγινε μια πρώτη ανάγνωση.

Σημείωσε επίσης ότι καθορίστηκε υποεπιτροπή με προεδρεύοντα τον αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Περδίκη και τρία μέλη, για να επεξεργαστούν εντός δεκαπενθημέρου λεπτομέρειες που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, σε συνεργασία και με τις υπηρεσίες της Βουλής. Στόχος να έρθει ένα τελικό και ολοκληρωμένο κείμενο και να προχωρήσουν στην κατ’ άρθρο συζήτηση του κώδικα.

Υπενθύμισε ότι αρκετά στοιχεία του κώδικα είναι και απαίτηση της Επιτροπής GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι το κυπριακό κοινοβούλιο συμμορφώνεται με τις εισηγήσεις της GRECO και πιστεύω ότι θα είμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα έτοιμοι να οδηγηθεί σιγά-σιγά προς την Ολομέλεια», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, προς πίστιν, όπως είπε και των μελών της Επιτροπής και των υπηρεσιών της Βουλής.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,