Υπο τη μελέτη του Υπουργείου Δικαιοσύνης οι εναλλακτικές ποινές και τα κίνητρα για εργοδότηση αποφυλακισθεντων

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων στις 5 Αυγούστου συναντήθηκε με την Υπουργό Δικαιοσύνης, κα Έμιλυ Γιολίτη. Σύμφωνα με το δικηγόρο του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρο Κληρίδη, οι τρείς βασικές δράσεις που βρίσκονται υπό την άμεση μελέτη του Υπουργείου είναι οι πιο κάτω:

Α) Οι Εναλλακτικές Ποινές,

Β) Τα Halfway House’s και

Γ) Κίνητρα προς εταιρείες για εργοδοτηση Αποφυλακισθεντων.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος συζήτησε με την Υπουργό Δικαιοσύνης θέματα που αφορούν τις εναλλακτικές ποινές, ιδίως σε περιπτώσεις καταδίκης με ποινή κάτω από έξι μήνες, την τροποποίηση της νομοθεσίας για την φυλάκιση ατόμων λόγω χρηματικών οφειλών και την απόκλιση ατόμων από συγκεκριμένους τομείς εργασίας λόγω ποινικού μητρώου κ. Όπως ανέφερε ο κ. Κληρίδης οι νομικές μελέτες του Συνδέσμου θα σταλούν στην Yπουργό για μελέτη και επεξεργασία.

Η κα Άννα Αντωνίου Πρόεδρος Συνδέσμου, ο Γιάννης Πολυχρόνης Αντιπρόεδρος Συνδέσμου, ο Αλέξανδρος Κληρίδης, Δικηγόρος Συνδέσμου και ο Νικόλας Κυριακίδης Οxygono (NGO) έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Επιπλέον, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η μηνιαία συνάντηση μεταξύ του Συνδέσμου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων και της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλάκων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, η άμεση και απευθείας επικοινωνία δημιουργεί τα αναγκαία αντανακλαστικα που χρειάζονται για την επίλυση γενικών αλλά και συγκεκριμένων προβληματων που υπάρχουν.“Ο υπερπληθυσμός παραμένει ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στο οποίο ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με την Διεύθυνση έχουν εντοπίσει τις αιτίες του προβλήματος (υποδικοι, απουσία εναλλακτικών ποινών, εκτέλεση ενταλμάτων, συμβουλιο αποφυλάκισης, περιπτώσεις αλλοδαπών κ.α), σε όλα τα στάδια και επίπεδα και εργάζονται συντονισμένα στην επίλυση του”, προστίθεται.

Στην φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά Αλέξανδρος Κληρίδης δικηγόρος Συνδέσμου, Άννα Αντωνίου Πρόεδρος Συνδέσμου, Άννα Αριστοτέλους, Διευθύντρια Κεντρικών Φυλάκων, Γιάννης Πολυχρόνης Αντιπρόεδρος Συνδέσμου.

Διαβάστε στην ατζέντα της συνάντησης αναλυτικά όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,