Χθεσινός Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των JCI Cyprus και JCI Nicosia CINE Studio

Αυτό που αντικρύζω σήμερα εδώ είναι θαυμάσιο. Και μου δίνει μεγάλη χαρά. Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους γεμάτους ζωντάνια, ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα, ανάμεσα σε ανθρώπους που αδημονούν να αδράξουν το παρόν και να δημιουργήσουν το μέλλον. Η σημερινή κοινή εκδήλωση για την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Επιμελητηρίου Νέων Κύπρου, και του Επιμελητηρίου Νέων Λευκωσίας, σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας, σφύζει πραγματικά από ζωή.

Καταρχάς, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Κύπρου, που λειτουργεί ως εκκολαπτήριο νέων ηγετών και επιχειρηματιών. Ένας διεθνούς εμβέλειας οργανισμός που, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις, συμβάλλει στην ανάπτυξη τόσο της τοπικής όσο και της παγκόσμιας κοινότητας. Με την πολύχρονη και πολυδιάστατη δράση του στην Κύπρο, το Επιμελητήριο Νέων, όπως και το ΚΕΒΕ, στηρίζουν έμπρακτα τους νέους στα θαρραλέα τους βήματα με προορισμό την προσωπική τους Ιθάκη.

Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Νέων Κύπρου και του Επιμελητηρίου ΝέωνΛευκωσίας, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν αργότερα, και να χαιρετίσω το πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο που έχει ήδη συντελεστεί. Έργο το οποίο το νέο διοικητικό συμβούλιο καλείται να συνεχίσει. Αναφέρομαι ενδεικτικά στο γεγονός ότι η Κύπρος κέρδισε τη διοργάνωση του European President Meeting, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2022, κάτι που μόνο μία χώρα ανά το παγκόσμιο καταφέρνει κάθε χρόνο.

Επιπλέον, θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά για το πλούσιο και αξιόλογο κοινωνικό του έργο τον κ. Ανδρέα Παπαέλληνα, ο οποίος με τον αλτρουισμό που τον χαρακτηρίζει, βρίσκεται πάντα στο πλευρό, όχι μόνο των νέων αλλά και κάθε συμπατριώτη μας που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Η ενεργός παρουσία των νέων στα δρώμενα της χώρας μας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των νέων η συμμετοχή τους σε θέματα που αφορούν πρωτίστως τους ιδίους. Ως κράτος στηριζόμαστε στη νέα γενιά, η οποία αποτελεί ζωτικό και αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού σώματος. Χρειαζόμαστε τα νέα μυαλά, τις φρέσκιες ιδέες. Δεν μπορούμε άλλωστε να λύσουμε τα προβλήματά με τον ίδιο τρόπο σκέψης που τα έχουμε δημιουργήσει.

Η πανδημική κρίση, επηρέασε δυστυχώς και την κυπριακή οικονομία. Το δε πλήγμα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής επιβράδυνε σημαντικά την πορεία συγκράτησης του δείκτη της ανεργίας, που ταλανίζει κυρίως τις νεότερες ηλικίες Συνεπώς, κράτος και ιδιωτικός τομέας οφείλουμε να ενισχύσουμε τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, που λειτουργεί ως επιταχυντής της οικονομικής ανάπτυξης, συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προωθεί την καινοτομία και δίνει κατ’ επέκταση στα κράτη το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αναντίρρητα, η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στα νιάτα. Οι νέες και οι νέοι μας έχουν όλα τα εχέγγυα, ώστε με την κατάλληλη ώθηση να κάνουν άλματα όχι μόνο στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά και σε κάθε τομέα του δημόσιου βίου. Με τις ψηφιακές της δεξιότητες και τις δεξαμενές γνώσεως που είναι ικανή να απορροφήσει, αλλά και να διυλίσει με κριτική διάθεση, η νέα γενιά μπορεί να συμβάλει καταλυτικά και να ηγηθεί της προσπάθειας για κοινωνική πρόοδο και ευημερία.

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σάς διαβεβαιώ ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που να ανταποκρίνονται στις υψηλές σας προσδοκίες και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Εμπνευσμένοι από το δικό σας πάθος και όρεξή, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για εξάλειψη της απαξίωσης προς την πολιτική και τους πολιτικούς.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι μόλις την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η Πέμπτη Σύνοδος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, ενός θεσμού που στοχεύει στη διάνοιξη νέων διόδων επικοινωνίας με τη νεολαία μας, παλμογραφώντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της. Αυτό βεβαίως αποτελεί και δική μου προτεραιότητα ως της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μπροστά σας, νέοι και νέες, ξεδιπλώνεται ένας κόσμος γεμάτος προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες, τις οποίες καλείστε να αδράξετε, προκειμένου να μη συμβάλλετε απλώς στην αλλαγή, αλλά να καταστείτε μέρος της θετικής αλλαγής. Με το ταλέντο, τις γεμάτες όραμα νεοφυείς και ευφυείς σας ιδέες, ζωγραφίζετε με τα πιο λαμπρά χρώματα ένα αισιόδοξο μέλλον. Πρέπει και μπορείτε να αποτελέσετε τον σημαντικότερο εταίρο στη διαμόρφωση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και πλανήτη μας γενικότερα.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,