Βραβείο Νέου Ερευνητή για τη Δρα Βενετία Αργυροπούλου, Λέκτορα Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (φώτο)

Δείτε σε ποιους απονεμήθηκαν τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας στις πιο κάτω θεματικές ενότητες:

  • Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες,
  • Επιστήμες Ζωής
  • Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική

Δείτε την ανακοίνωση Τύπου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΣ του ΙδΕΚ κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2019 στη θεματική ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες», το βραβείο απονεμήθηκε στη Δρα Βενετία Αργυροπούλου, Λέκτορα στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η έρευνά της εστιάζει στους τομείς του διεθνούς και ευρωπαϊκού οικονομικού δικαίου, συμβάλλοντας στη βελτίωση του κυπριακού και ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, του επιχειρηματικού – επενδυτικού περιβάλλοντος και της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής.

Στην κατηγορία του Διακεκριμένου Ερευνητή 2019 στη θεματική ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες», το βραβείο απονεμήθηκε στον Δρ Τιμόθεο Παπαδόπουλο, Καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας και Ιδρυτικό Μέλος του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου για το σημαντικό και μακροχρόνιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο στη μελέτη των νευροαναπτυξιακών διαταραχών, που ανοίγει το δρόμο σε καινοτόμες εφαρμογές οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής παιδιατρικών πληθυσμών.

Στη Δρα Χρυστάλλα Αντωνίου απονεμήθηκε το βραβείο στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2019 στη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής».  Η Δρ Αντωνίου είναι μεταδιδακτορική συνεργάτης στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και επιστημονική συνεργάτιδα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Δρα Αντωνίου βραβεύθηκε για την ερευνητική της σταδιοδρομία, σε θέματα που αφορούν την προσαρμογή της γεωργίας στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και ιδιαίτερα στην φυσιολογία καταπονήσεων των φυτών, με έμφαση στη σκληραγώγησή τους μέσω χημικών διεγερτών.

Στην κατηγορία του Νέου Ερευνητή 2019 στη θεματική ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική», το βραβείο απονεμήθηκε στον Δρ Ανδρέα Στυλιανού, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Εργαστηρίου Βιοφυσικής του Καρκίνου του Πανεπιστημίου Κύπρου και επιστημονικό συνεργάτη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η έρευνά του στοχεύει στη διαφοροδιάγνωση και σταδιοποίηση των καρκινικών βλαβών και στην υποστήριξη της διαμόρφωσης θεραπευτικής στρατηγικής, ειδικά σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος και του μελανώματος. 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,