Βαρώσια και τριμερή κοινοβουλευτική συνεργασία συζήτησαν Πρόεδρος Βουλής και Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ

Οι τουρκικές ενέργειες στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, καθώς και θέματα που αφορούν τους τριμερείς μηχανισμούς συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας με κοινοβούλια χωρών της περιοχής, συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος πραγματοποιεί  επίσκεψη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα και ιδιαίτερα για την προσπάθεια της τουρκικής πλευράς για δημιουργία τετελεσμένων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

H κα Δημητρίου αναφέρθηκε επίσης, στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των τριμερών μηχανισμών συνεργασίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου με κοινοβούλια χωρών της περιοχής, αλλά και πέραν αυτής και της επέκτασης της θεματολογίας τους σε θέματα διασποράς.

Τόσο ο κ. Κατσανιώτης όσο και ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, που παρέστη στη συνάντηση, τόνισαν ότι θα ήταν πολύ σημαντικό τα τριμερή κοινοβουλευτικά σχήματα που αναπτύσσουν Ελλάδα και Κύπρος να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν στους απόδημους, άποψη με την οποία συμφώνησε η Πρόεδρος της Βουλής.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για συντονισμό και ανάληψη κοινών δράσεων από τα κοινοβούλια Κύπρου και Ελλάδας, το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Γραφείο του Υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού με έμφαση, κυρίως, στην απόδημη νεολαία. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,