Υπουργός Δικαιοσύνης: Oι απαιτήσεις από την Αστυνομία είναι αυξημένες και υπάρχει υποστελέχωση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης στο πλαίσιο της επίσκεψης του το πρωί της Παρασκευής στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου, δήλωσε ότι το θέμα της υποστελέχωσης της Αστυνομίας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως υπάρχει διαδικασία αυτή την στιγμή για πρόσληψη περίπου 250 αστυνομικών και πυροσβεστών. Δυστυχώς όμως σημείωσε, “δεν θα μπορέσουν καθώς φαίνεται,  να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις, οι οποίες σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας θα επαναπροκηρυχθούν”. Παραδέχθηκε επίσης, ότι οι απαιτήσεις από την Αστυνομία είναι αυξημένες και μίλησε για την επιθυμία τους είναι να έχουν καλύτερη αστυνόμευση.

Δείτε επίσης: Ερευνητικές δράσεις με στόχο την ανάπτυξη εξειδικευμένων τεχνολογιών άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσεων

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα της δύναμης ο κ. Σαββίδης απάντησε  πως δεν έχει λόγο να μην είναι ικανοποιημένος αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όπως είπε. Επί τούτου συνέχισε, συζητά πολλές φορές με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος, όπως είπε, συμμερίζεται το ίδιο όραμα μαζί του για να βελτιωθούν όπου μπορούν και  να χτυπήσουν την διαφθορά στο σύνολο της. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο έργο της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,