Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Διπλωματική Ακαδημία Ουκρανίας εγκαθίδρυσαν σχέση συνεργασίας (photos)

Σχέση συνεργασίας εγκαθίδρυσαν μεταξύ τους η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Διπλωματική Ακαδημία Hennadii Udovenko του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους των δύο πλευρών οι Δρ Sergiy Korsunnsky, Πρέσβης και Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας της Ουκρανίας και ο Καθηγητής Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το Μνημόνιο μεταξύ άλλων στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών για τη διατήρηση συχνών επαφών και την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη, με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και τα ενδιαφέροντα των δύο οργανισμών. Προτεραιότητα θα είναι οι σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης του διπλωματικού προσωπικού σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, διεθνών σχέσεων, διεθνούς δικαίου κλπ.

Στην υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθηκαν, από πλευράς Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς, η Αναπληρώτρια Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Δρ Χριστίνα Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους και ο Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας Δρ Κωνσταντίνος Αδαμίδης.

Image may contain: 5 people, people sitting, table and indoor

Η υπογραφή του μνημονίου επισφραγίστηκε με διάλεξη του Dr Sergiy Korsunnsky, ο οποίος καταπιάστηκε με θέματα που αφορούν την ενεργειακή πολιτική στην Ευρώπη. Ο ουκρανός διπλωμάτης παρουσίασε τις ευκαιρίες που ξεδιπλώνονται για την Ευρώπη, καθώς κατασκευάζεται ο «διάδρομος» Βορρά- Νότου, αναφέρθηκε στον ανεφοδιασμό της Τουρκίας με Φ.Α. από έξι πηγές, στάθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τόνισε τις κακές σχέσεις της Άγκυρας με το Ισραήλ. Εγκωμίασε την πολιτική της Ελλάδας στα ενεργειακά και τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση της Αθήνας στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έδωσε μεγάλη έμφαση στους κινδύνους που εγκυμονεί η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Άκιουγιου της Τουρκίας.

Image may contain: 1 person, screen and indoor

Δελτίο Τύπου Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,